Вести

САСТАНАК ГРАДОНАЧЕЛНИКА ПАЈИЋА СА ПРЕДСЕДНИКОМ ВАТЕРПОЛО САВЕЗА СРБИЈЕ ЈЕЛЕНИЋЕМ

12. април 2024.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић састао се данас у Градској управи са председником Ватерполо савеза Србије Виктором Јеленићем. Састанку су присуствовали и члан Градског већа за спорт Миле Исаковић и представници Ватерполо клуба „Шабац Елиxир“.

На састанку су разговарали о Међународном ватерполо турниру за сениоре у мушкој категорији ,,Србија 2024. године” који треба да се одржи у Шапцу у периоду од 4. до 7. јула, као последњи турнир припреме пред Олимпијске игре у Паризу.

,,Поносни смо што је Град Шабац изабран као домаћин овог турнира и што је препознат као један од центара где постоје најбољи услови за рад и тренирање ватерполиста. Поред тога, што на овај начин промовишемо ватерполо и спорт у целини, показујемо да у сарадњи са Ватерполо савезом Србије можемо да организујемо велике спортске догађаје у нашем граду“, поручио је градоначелник Пајић.

Председник Ватерполо савеза Србије Виктор Јеленић захвалио се градоначелнику на пријему и Ватерполо клубу ,,Шабац“ на сарадњи и изразио очекивање да ће на турниру имати пуне трибине.

,,Овде у Шапцу су направили стварно идеалне услове за ватерполо, затворени летњи базен који је зими под балоном. Врхунски услови за град Шабац, децу Шапца. Не морају сви да постану врхунски ватерполисти, али је битно да се баве спортом. Шабац је некада био познат по рукомету, а сад и по ватерполу“, истакао је Јеленић.