Вести

САЈАМ ДАРОВИТОСТИ У УТОРАК У САЛИ ШАБАЧКЕ ГИМАНЗИЈЕ

20. март 2023.

Сајам даровитости, који организује Град Шабац у сарадњи са институцијама и организацијама образовања, биће одржан на Међународни дан даровитих ученика, у уторак, 21. марта, са почетком од 12 сати, у сали Шабачке гимназије. Ана Маринковић, начелница Одељења друштвених делатности истакла је да је циљ да се ова тема учини актуелном, како би млади, талентовани и креативни људи добили максималну подршку локалне заједнице за развој својих капацитета и талената.

,,На сајму ће се, на 24 штанда, представити шабачке школе и друге установе и организације које се баве образовањем. Сајам ће почети музичким програмом и представљањем учесника, након чега ће присутни бити у прилици да посете штандове.
Сајам даровитости је манифестација у склопу пројекта „Научни центар-фабрика идеја за 21. век“ који се средствима Европске уније и града Шапца финанира у оквиру програма ЕУ ПРО плус. Пројекат је у претходном периоду представљен јавности, а подсећања ради, главна активност је усмерена на реконструкцију објекта у оквиру комплекса на Летњиковцу и успостављање Научног центра за децу и младе. Позивам наше суграђане да дођу и испрате програм Сајма”, рекла је Ана Маринковић.