Вести

ШАБАЧКЕ КОЊИЧКЕ СВЕЧАНОСТИ НА ШАБАЧКОМ ХИПОДРОМУ 23. И 24. ЈУЛА

19. јула 2022.

Шабачки хиподром ће за викенд 23. и 24. јула бити место сусрета најбољих галопера са ових простора који ће учествовати на Шабачким коњичким свечаностима. Свечаним дефилеом коњаника и фијакера од Шабачког хиподрома ка Шабачком позоришту у петак у 18.00 часова, свечано ће бити отворена ова манифестација. Градоначелник Шапца др Александар Пајић на данашњој конференцији за медије истакао је да су Шабачке коњичке свечаности постале један од брендова по којима је Шабац препознатљив у Србији и региону.


,,Током два тркачка дана, очекује нас једанаест трка, од којих је у суботњем програму најзначајнији ,,Шабачки дерби”, а у недељу ,,Меморијал краља Александра”. Због важности Шабачких коњичких свечаности, споја лепоте и традиције, Град Шабац наставиће да подржава ову и сличне манифестације. Шабачки хиподром место је добрих сусрета, а сигуран сам да ће заљубљеници у коњички спорт и сви суграђани уживати током два тркачка дана. Наш хиподром сада је један од хиподрома са највише тркачких дана у години. Сигуран сам да ћемо и ове године бити добри домаћини и позивам све љубитеље коњичког спорта, али и све грађане Шапца да овај викенд дођу на Шабачки хиподром”, рекао је градоначелник Пајић.

Доктор Александар Перановић, председник Коњичког клуба ,,Џокеј клуб Шабац” истакао је да је све спремно за овогодишње Коњичке свечаности на којима ће учествовати 110 тркачких коња у 11 трка.

,,На Шабачки хиподром долази све више нових власника, све више увезених коња и као председник клуба убеђен сам да ће на јесењим аукцијама бити купљено још више грла из Немачке, Енглеске, Ирске, Француске. Акценат је на галопском спорту и по томе је Шабац заузео лидерско место у нашој земљи, а познат је и много шире. Позивам све Шапчане да дођу на наш хиподром и да заједно обележимо ове свечаности”, рекао је др Перановић.

Душан Симић, в.д. директора Туристичке организације Шабац истакао је да у пратећем програму, између трка, учеснике очекује богат културно-забавни програм, где ће наступати бројна куктурно-уметничка друштва са територије града Шапца, шабачке мажореткиње, а биће организована и дечја зона за најмлађе посетиоце хиподрома и базар старих и уметничких заната.
,,Ту смо да улепшамо део између трка. Велика атрактивност је у недељу ,,Ladies Day” где ће се младе даме из нашег града такмичити за најлепшу даму са шеширом. Бираћемо три најлепше даме, и у посебним категоријама најлепшу најмлађу и најстарију даму са шеширом. Верујем да ће овај пут уз пропратни базар старих и уметничких заната на хиподрому у недељу то бити место добрих сусрета”, казао је Симић.