Вести

ШАБАЦ ЋЕ БИТИ ДОМАЋИН ПОЈЕДИНАЧНОГ ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ У БОКСУ

13. јул 2021.

Град Шабац биће домаћин Појединачног првенства Србије у боксу које ће се одржати од 22. до 26. септембра. На њему ће учешће узети најбољи боксери Србије. Тим поводом, градоначелник Шапца др Александар Пајић састао се са председником Боксерског савеза Србије Ненадом Боровчанином и истакао да му је велико задовољство што су наставили континуиране разговоре које имају у последњих десетак месеци.

,,После 31 године, наш град биће домаћин Појединачног првенства Србије. То ће бити увертира за Светско првенство у овој племенитој вештини, које ће у нашој земљи почети 26. октобра. Циљ овог такмичења, поред спортског аспекта, јесте и промоција Града, омасовљавање Мачвине школе бокса, али и повратак Боксерског клуба ,,Мачва” у Суперлигу Србије. Сама чињеница да се ово такмичење надовезује на Чивијаду, фестивал хумора и сатире, и Шабачки вашар, даје додатну понуду културних и спортских садржаја Града Шапца. То је пут којим треба да идемо да би Шабац био идеално место за живот свих људи који у њему живе”, рекао је градоначелник Пајић и додао да је Град Шабац одувек био град спорта.

,,Улажемо у све спортове у граду и циљ нам је да Град Шабац остане град спорта. Тежимо и да оне спортове који су деценијама били запостављени, где се није стручно и квалитетно радило, подигнемо на виши ниво и да омогућимо да бокс има бар онолико гледалаца колико је имао у најбољим данима када смо били шампион. Жеља нам је и да привучемо децу да се баве овим спортом на најквалитетнији начин”, рекао је Пајић.

Ненад Боровчанин, председник Боксерског савеза Србије истакао је да је Шабац град бокса и да је Боксерски клуб ,,Мачва” клуб који је био и остао познат не само у Србији, него и у бившој Југославији.

,,Многа велика имена потекла су из Мачве. Ове године организује се светско првенство у боксу у Београду након 42 године, од 26. октобра до 6. новембра. У склопу припрема за светско првенство, најзначајнији догађај пре светског првенства управо је Појединачно првенство Србије у боксу које ће се од 22. до 26. септембра одржати у Шапцу. На том првенству ће се знати ко су репрезентативци који ће представљати Србију на светском првенству. Председник Организационог одбора светског првенства је председник Републике Србије Александар Вучић који је планиран да буде почасни гост на овом националном шампионату. Све мечеве преносиће регионална телевизија Арена и цела бивша Југославија моћи ће да ужива у призорима из шабачког Мачвиног ринга. Захваљујем се градоначелнику Шапца господину Пајићу на постигнутом договору око организације. Оно што је значајно је да ће Граду Шапцу остати нов боксерски ринг који ће град да купи”, истакао је Боровчанин.

Жељко Мрдаковић, потпредседник Војвођанског боксерског савеза истакао је да ће Војвођански боксерски савез пружити сву логистику за развој школе бокса.

,,Очекујем од колега из Боксерског клуба Мачва да крену напред. Ми ћемо им помоћи тако што ћемо послати кубанског тренера на месец дана да им помогне и ради, како са децом која тренирају бокс, тако и са нашим колегама”, рекао је Мрдаковић.

Бранислав Јовичић, директор Боксерског клуба ,,Мачва” захвалио се градоначелнику Пајићу на пријему и на постигнутом договору са Градом и председником Боксерског савеза Србије Ненадом Боровчанином за Појединачно првенство Србије у боксу.

,,Сматрам да ћемо овим такмичењем подићи бокс на виши ниво у нашем граду. Организоваћемо школу бокса која ће бити бесплатна и где ћемо са децом најмлађег узраста кренути од основних корака. Све радимо у циљу омасовљења овог спорта. До сада нисмо очекивали да ће бити оволика заинтересованост за бокс. Сала је пуна. Имамо већ шест момака за које сматрамо да испуњавају све услове за овај спорт”, рекао је Јовичић.