Вести

РЕКОРДАН БРОЈ ТЕСТИРАНИХ

26. новембра 2020.

Састанак Штаба за ванредне ситуације, ком су присуствовали градоначелник Шапца др Александар Пајић, представници здравствених установа, Комуналне полиције и Санитарне инспекције, одржан је данас у Градској кући. На састанку је закључено да је епидемиолошка ситуација врло нестабилна, а у прилог томе сведочи и чињеница све већег броја тестираних грађана.

У Шапцу је у последња 24 часа тестирано је 254 лица, што је највећи број до сада. На корона вирус позитивно је 70 пацијената. Тренутно су активно оболеле 692 особе.

– Апелујем на све суграђане, који су били у контакту са оболелим особама, да се самоизолују иако немају симптоме, сачекају одређени број дана, а потом да се јаве у ковид-амбуланту. Наравно, уколико буде било потребе за тим – рекао је градоначелник Пајић.

У шабачкој Општој болници на лечењу је 115 пацијената, од којих је десет са тешком сликом у респираторној јединици, шест је интубирано на инвазивној вентилацији, а двоје на неинвазивној.

– Данас ће бити отпуштена беба од месец дана која је била са мајком у болници, јер је хоспитално лечење завршено. Када је реч о здравственим радницима, 17 је оболело у Општој болници, 12 у Дому здравља и шест у Заводу за јавно здравље. Здравствена слика је доста неповољна, доста њих треба да изађе из изолације и да се врати на посао. Основни проблем је ко ће да нас лечи у наредном периоду. Ми имамо превелики број пацијената у болници и њихова слика није баш најбоља. Тренутно имамо и 32 оболела ученика и девет наставника  – истакао је градоначелник.