Вести

ПРВИ ЗВАНИЧАН САСТАНАК ГРАДОНАЧЕЛНИКА ПАЈИЋА И ВЛАСНИКА КОМПАНИЈЕ ,,МИНТ“ ЧИН ЏОНГ ХУА

4. августа 2022.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић састао се данас у Градској кући са власником компаније ,,Минт” Чин Џонг Хуаом, са којим је разговарао о завршетку радова на првој фабрици у Северозападној индустријској зони, као и реализацији осталих инвестиција у граду.

Градоначелник је данашњи разговор са Чин Џонг Хуаом оценио као одличан и нагласио да су овај сусрет искористили да анализирају урађено и договоре наставак даљег инвестирања у Шабац.

,,Много сам срећан што је ова велика кинеска компанија изабрала Шабац за улагање и што је њихова инвестиција највећа у нашем граду у последњих 20 година, чија су улагања у првој фази вредности око 100 милиона евра. Прва фабрика је већ започела пробну производњу металних компоненти за шасије аутомобила, тренутно запошљава до 40 радника, а план је да се број запослених стално повећава. Изводе се и припремни радови на изградњи друге фабрике. Важно је да град са свим својим јавним предузећима уважава потребе свих инвеститора и да су да су они задовољни односом градске власти. У прилог томе сведочи чињеница да је компанија ,,Минт“ у Северозападној радној зони купила четири парцеле укупне површине 48,53 хектара по купопродајној цени од 3,4 милиона евра”, рекао је Александар Пајић и саопштио лепу вест за све суграђане, а то је да ова компанија у наредној години планира да запосли од 400 до 500 људи.

Власнику компаније ,,Минт” Чин Џонг Хуау ово је прва званична посета Шапцу.

,,Данас смо могли да видимо врло ефикасну власт која нас је угостила. Започели смо инвестицију пре око годину дана и врло сам задовољан са досадашњим инвестирањем у граду. То је разлог због ког имамо велике планове за наставак улагања у Шабац. Надамо се да ће наше инвестиције које се даље равијају у вашем граду привући велики број младих људи да остану у вашем граду, али и оне који су се одселили из Шапца да се врате и пронађу адекватно запослење у нашој компанији. До сада смо видели да људи у Србији раде веома напорно на личном развоју и труде се да тако допринесу развоју ваше земље”, истакао је Хуа и изразио наду да ће се одлична сарадња са Градом и партнерски однос наставити, што ће њихове инвестиције у наредном периоду још више убрзати.