Вести

ПРВА ЕТАПА БИЦИКЛИСТИЧКЕ ТРКЕ БЕОГРАД – БАЊА ЛУКА ЗАВРШЕНА У ШАПЦУ

22. априла 2021.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић присуствовао је данас на Тргу шабачких жртава 15. Међународној бициклистичкој трци Београд–Бањалука. Том приликом градоначелник је уручио златну медаљу и жуту мајицу победнику прве етапе немачком бициклисти Јустину Волфу.

– Заиста сам поносан што су грађани Шапца могли да виде неке од најбољих светских бициклиста. Трка је протекла без икаквих проблема. Драго ми је што смо на прави начин промовисали, не само бициклизам, него и наш град. Ми ћемо наставити да улажемо у спорт, јер је Шабац град спорта – рекао је градоначелник Пајић и поручио да ће се у наредном периоду трудити да сви спортови добију још већи примат, као и више новчаних средстава како би могли да остваре што боље спортске резултате.

Директор трке Владимир Куваља истакао је да је прва етапа увек најкомпликованија за организаторе, али да је срећан како је све прошло, а нарочито дочеком у граду на Сави.

На трци je наступилo 175 бициклиста из 35 светских земаља, са пет континената, која je у свом 15. издању угостилa тимове из Шпаније, Италије, Немачке, Новог Зеланда, Камбоџе, Русије, Сједињених Америчких држава, Пољске, Словачке, возаче из Холандије, Француске, Аустралије као и екипе из целог региона.

Трка ће ове године трајати четири дана и подељена је у четири етапе: Београд – Шабац, Обреновац – Бијељина, Бијељина – Власеница и Приједор – Бањалука. Трка ће бити завршена 25. априла у граду на Врбасу.

Током четири тркачка дана, караван у којем ће бити више од 300 људи прећи ће више од 1.000 километара кроз Србију и Републику Српску.

 

Трка је не само спортски, већ и туристички догађај, који има за циљ промоцију најлепших природних и туристичких дестинација у Србији и Републици Српској.

Трци су присуствовали и заменик градоначелника Блажа Кнежевић, председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, помоћник градоначелника Владимир Мићић, директор трке Београд – Бањалука Владимир Куваља и спортски директор трке Саша Гајичић.