Вести

ПРОМОЦИЈА МОНОГРАФИЈЕ ,,70 ГОДИНА КАЈАКА У ШАПЦУ“

20. мај 2021.

Данас је у Соколском дому у Шапцу одржана промоција књиге ,,70 година кајака у Шапцу” аутора Александра Ђенадића. Промоцији књиге присуствовао је и градоначелник Шапца др Александар Пајић, који је истакао да је кајак клуб ,,Зорка Шабац” клуб од посебног значаја за град.

,,То је клуб са дугом традицијом, који је екипно најбољи у Србији. Они су понос Шапца! У својим редовима имају много младих такмичара, који су међу најбољима на свету. ,,Зорка Шабац” има своје представнике у националној селекцији, који представљају нашу државу на европским и светским такмичењима. На последњим одржаним играма у Рио де Женeиру сребрну медаљу је освојио Миленко Зорић, члан овог кајакашког клуба, а сигуран сам да ће ,,Зорка” имати свог представника и на овогодишњим Олимпијским играма у Токију. Поносан сам на функционисање клуба и условима којима располажу. Монографија ,,70 година кајака у Шапцу” аутора Александра Ђенадића бави се историјатом овог клуба. Шабац је Град спорта и наставићемо да улажемо у ову област“, рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Непуних месец дана пре него што је ова монографија објављена, аутор Александар Ђенадић, нажалост је преминуо, па је промоција представљала и емотивно сећање на њега.

,,На нама је да не изневеримо традицију клуба и да наставимо да ређамо успехе на достојан начин. Данас у клубу ради седам различитих узрасних селекција, имамо фантастичну школу и желимо да и даље стварамо шампионе који ће проносити славу клуба и града. Поносни смо што предводимо клуб овакве традиције и имамо обавезу да буду неки који нас наследе поносни и на наше дело”, рекао је Ђуро Торбић председник Кајак клуба „Зорка Шабац“.