Вести

ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У ПОЈЕДИНИМ ДЕЛОВИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА ШАПЦА

31. мај 2023.

Због опасности изазваном обилним кишним падавинама, поплавама и појавом бујичних вода, командант Штаба за ванредне ситуације и градоначелник Шапца др Александар Пајић сазвао је данас хитну седницу Штаба којој су присуствовали сви чланови и на којој је једногласно донета олука о проглашењу ванредне ситуације у појединим деловима на територији града Шапца и то у следећим месним заједницама: Петковици, Десићу, Грушићу, Варни, Јевремовцу, Горњој Врањској, Криваји, Букору, Румској, Волујцу, Накучанима, Дворишту, Поцерском Метковићу, Бојићу, Заблаћу, Метлићу, Белој Реци и Синошевићу. Ванредна ситуација је уведена и ради спровођења оперативних мера заштите и спасавања.

Командант Штаба и градоначелник Пајић наложио је да се привредни субјекти од посебног значаја ставе у стање приправности, изврше проверу материјално-техничких средстава и расположивих људских ресурса у циљу стављања у функцију одбране од поплава. Наредба се посебно односи на предузећа ВД ,,Сава”, ,,Југокоп-Подриње” Шабац, ЈКП ,,Стари град”, ЈКП ,,Водовод-Шабац”, Општу болницу ,,Др Лаза К. Лазаревић”, ,,Машинокоп Шабац”, ,,Дугу” Петловача, ЈП ,,Инфраструктура”, као и све субјекте од посебног значаја који су обухваћени раније донетом одлуком.

На седници Штаба поручено је да ће редовно информисати и обавештавати јавност о свим битним чињеницама од значаја за заштиту и спасавање, као и престанку опасности због којих је ванредна ситуација проглашена.

Одлука о проглашењу ванредне ситуације ступила је на снагу даном доношења и биће објављена у Службеном листу града Шапца.