Вести

ПРЕКО 1500 ВАКЦИНИСАНИХ МЕШТАНА ШАБАЧКИХ СЕЛА ЗА ЧЕТИРИ ДАНА

4. маја 2021.

Током данашњег дана организовани су вакцинални пунктови за масовну имунизацију у селима Дреновац, Шеварице, Мачвански Причиновић, Петковица и Поцерски Причиновић. Тим поводом, градоначелник Шапца др Александар Пајић обишао је вакцинални пункт у амбуланти Дома здравља у Петковици где је истакао да је добра одлука Града да се крене са масовном имунизацијом у селима Мачве, Поцерине, Посавотамнаве и изађе у сусрет свим суграђанима.
,,У селима на територији града Шапца за четири дана вакцинисано је више од 1500 мештана. Вакцинација је једина опција за враћање нормалном начину живота. Држава је обезбедила довољан број вакцина, а имате могућност да изаберете произвођача чију вакцину желите да примите. На тај начин бисмо показали свест за очување личног и здравља својих најмилијих“, рекао је градоначелник Пајић и додао да је у Петковици велики одзив и да се очекује да ће до краја дана бити вакцинисано преко 100 мештана.

,,Становништво овог краја углавном чине људи зрелије животне доби, доброг општег здравља, а за вакцинацију се подједнако пријављују, како жене, тако и мушкарци. Апелујем на све да изађу и вакцинишу се јер је то једини начин да завршимо са пандемијом и дочекамо лето какво сви наши суграђани заслужују. Екипа Дома здравља изаћи ће на терен у сва села и вакцинисати заинтересована мештане, а за вакцинацију није потребно претходно заказивање.
Осим ових акција, стални вакцинални пункт налази се у сали Економске школе ,,Стана Милановић“ где се наставља вакцинација свих заинтересованих Шапчана“, истакао је др Александар Пајић.
Докторка Јасмина Станковић, директорка Дома здравља ,,Др Драга Љочић“ каже да је током јутра вакцинисано 382 мештана у селима Дреновац, Поцерски Причиновић и Мачвански Причиновић.


,,У току је вакцинација у Шеварицама и Петковици. Интересовање за вакцинацију је велико. Наше екипе су вакцинисале и све оне који су дошли, а нису били на списку. И наредних дана ћемо наставити са вакцинисањем јер нам је битно да обухватимо сва села. До сада смо са обе дозе на територији града Шапца вакцинисали 22 000 људи, док је прву дозу примило 30 000 суграђана“, рекла је др Станковић.
Доктор Бранко Вујковић истиче да ће се у наредном периоду наставити са овом акцијом, с обзиром на то да је одзив одличан.
,,Данас смо у свакој месној заједници значајно премашили очекиван број мештана који су попунили анкету. Од скоро смо постали дистрибутивни центар за ,,Фајзер“ вакцину. Очекујемо да се суграђани вакцинишу свим типовима вакцине“, казао је др Вујковић.