Вести

ПРЕДСТАВНИЦИ ГРАДА ШАПЦА САСТАЛИ СЕ СА ЧЛАНОВИМА ТИМА ПРОЈЕКТА ,,УНАПРЕЂЕЊЕ ПОСЛОВНЕ КЛИМЕ У СРБИЈИ“

17. март 2022.

Члан Градског већа за привреду Живан Бајић и начелник Одељења за Локални економски развој Драган Васић састали су се данас са члановима тима пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“ шведским представником Henrik Söderkrantz и Vasseur Sven, и члановима пројектног тима из Београда Давором Ђураном и Бојаном Теодосијевићем.

Град Шабац прикључио се пројекту „Унапређење пословне климе у Србији“ који је подржан од Републичког геодетског завода, Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (SIDA) и шведске агенције за картографију, катастар и регистрацију земљишта – Lantmateriet.

Циљ пројекта је успостављање Националног регистра инвестиционих локација путем дигиталне платформе. Потенцијални инвеститори ће моћи на тај начин да остваре лакшу комуникацију са органима локалне самоуправе и инвестирају на жељену локацију. Апликација ће омогућавати претраживање по више параметара како би потенцијални инвеститор сагледао у потпуности све локације које су му од интереса. Наведени пројекат представља једну у низу активности у процесу развоја електронске управе Републике Србије и треба да допринесе јачању економије засноване на знању и иновацијама.

Оснивањем Националног регистра инвестиционих мапа, све локалне самоуправе које су укључене у овај пројекат имају своје инвестиционе локације на дигиталној платформи Републичког геодетског завода.