Вести

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ПРИСУСТВОВАО СПАЈАЊУ МОСТА НА САВИ КОД ШАПЦА

25. јула 2022.

Нови мост на Сави код Шапца, у оквиру изградње ауто-пута Рума – Шабац и брзе саобраћајнице Шабац-Лозница, спојен је данас у присуству председника Србије Александра Вучића. Том приликом, председник Вучић је изјавио да је поносан на то што је овако велики и скуп пројекат финансиран из буџета Републике Србије, што довољно говори о снази једне државе.

Веома сам срећан што смо за само две године успели да завршимо овај мост, којим смо спојили обале Саве. Ми ћемо пут Рума-Шабац завршити за нешто више од годину дана и то је велика ствар за Нови Сад, за Београд, али и целу Мачву. За две године и три, четири месеца требало би да до Лознице буде завршена цела саобраћајница. Србија није иста земља, она сваког дана изгледа другачије и боље“, рекао је председник Вучић додајући да у условима велике кризе Србија није прекинула ниједан велики пројекат.

Председник Вучић истакао је да је мост на Сави код Шапца ремек дело.

,,Нисам до сада гледао како се прави мост на такав начин. Увек сам се питао како приђу на дно реке са шиповима, а овде сам то видео техничко-технолошки“, истакао је председник.

,,Када буде урађен пут Рума-Шабац остаје веома важан Фрушкогорски коридор, који се везује из Руме ка Новом Саду, са тунелима, мостом“, рекао је Вучић и додао да је пројекат пута Рума-Шабац финансиран из буџета, без преоптерећења стопе јавног дуга.

,,Поносан сам што финансирамо сопствени развој земље и градимо Србију и што у условима велике кризе нисмо прекинули ниједан велики пројекат“, истакао је он.

Вучић напомиње да ће будући ауто-пут од Руме до Шапца заједно са новим мостом на Сави и брза саобраћајница Шабац – Лозница привући још пуно нових инвеститора у тај део Србије.

,,То је страшно важно пошто то доноси веће плате и пензије, као и нова радна места. У Шабац и Лозницу ће због нових путева људи радије долазити и у друге околне општине“, нагласио је председник.

Истакао је да инфраструктурни пројекти омогућавају привредни раст, као и раст БДП-а земље, на основу чега држава и повећава плате и пензије.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је да је поносан што је председник Вучић присуствовао изузетно важном догађају, како за Шабац, тако и за целу регију Западне Србије.

,,Вредним рукама градитеља, мост преко Саве спојен је пре планираног рока. Захваљујући подршци државе на челу са председником Вучићем, Шабац ће бити одлично место за живот јер ћемо изградњом овог ауто-пута много брже стизати до Београда и Новог Сада, али и Лознице. Ова саобраћајница представљаће најбржу друмску везу са западном Србијом и Републиком Српском. Мостови и саобраћајнице спајају људе, али њихов додатни значај јесте развој привреде нашег краја, привлачење домаћих и страних инвеститора, који ће отворити нова радна места и смањити незапосленост, чиме ће у значајној мери побољшати животни стандард свих наших суграђана, али и становника овог дела Србије”, рекао је градоначелник Пајић и додао да су овим мостом још једном спојене обале Срема и Мачве, што ће уз завршетак целокупне планиране саобраћајнице учинити Шабац још привлачнијим за живот и рад људи.

,,Новим саобраћајницама наш град постаје битно саобраћајно чвориште на мапи Србије. Свеукупно, овим улагањима стварамо основ за напредак и бољу будућност. Шабац ће бити мотор развојa целе западне Србије”, казао је Пајић.

Укупна вредност модерне саобраћајнице, која ће повезати Руму, Шабац и Лозницу у дужини од 78 километара је 467,5 милиона евра.