Вести

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ПРИСУСТВОВАО ПОЧЕТКУ РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ БРЗЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ ШАБАЦ – ЛОЗНИЦА

14. фебруар 2022.

Председник Србије Александар Вучић данас је у Прњавору присуствовао почетку радова на изградњи брзе саобраћајнице Шабац – Лозница чија је дужина 55 километара. Председник Вучић је истакао да ће пут Рума–Шабац бити готов до краја септембра следеће године и да ће се од Београда до Шапца стизати за максимално 45 минута, а од Београда до Лознице за сат и десет минута.

,,То ће додатно подићи цео подрињски крај и за туризам, и све друго. Значајно ће оснажити и Мачву“, рекао је Вучић и најавио да ће компанија ,,Минт“, која у Лозници запошљава око 500 људи, доћи и у Шабац.
Председник је констатовао да азербејџанскa компанија “Азвирт“ ради квалитетно и све завршава на време.


,,Ако успемо да до Лознице све завршимо у септембру 2024, то је стварно невероватно. То нико није сањао. Онда остаје да видимо шта ћемо за Зворник, ка Љубовији и Бајиној Башти, да градимо магистралу, да подигнемо и тај крај, мада је тешко јер уз Дрину нема много места“, казао је Вучић.
Градоначелник Шапца др Александар Пајић рекао је да је Србија велико градилиште, а да се улагањем у развој путне инфраструктуре доприноси побољшању квалитета живота.
,,Захваљујући подршци државе на челу са председником Вучићем, Шабац ће бити одлично место за живот зато што ће се изградњом аутопута Рума – Шабац стизати до Београда и Новог Сада за 40 минута. То ће привући велики број инвеститора, који ће отворити нова радна места и смањити незапосленост, чиме ће се побољшати животни стандард свих наших суграђана. Траса брзе саобраћајнице заобићи ће сва насељена места. Измештање транзитног саобраћаја значиће и повећање безбедности мештана. Наш град крупним корацима иде напред и развија се. Шабац ће бити модеран град будућности“, рекао је градоначелник Пајић.

Укупна вредност ове модерне саобраћајнице, која ће повезати Руму, Шабац и Лозницу у укупној дужини од 78 километара, је 467,5 милиона евра. Путовање од Шапца до Лознице након изградње ове деонице трајаће најдуже пола сата.
Обележавању почетка радова присуствовали су и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, амбасадор Азербејџана Камил Хасијев, в. д. директора ,,Коридора Србије“ Александар Антић, в. д. директора ,,Путева Србије“ Зоран Дробњак.