Вести

ПОВЕЋАН БРОЈ ИНТУБИРАНИХ ПАЦИЈЕНАТА У ШАПЦУ

31. децембар 2020.

У последња 24 часа на територији града Шапца регистрована су 72 пацијента позитивна на корона вирус, речено је на данашњој седници Кризног штаба.

,,Данас смо кренули са вакцинацијом корисника Геронтолошког центра у Шапцу. Сви знамо да је вакцина главно оружје против овог вируса. Морамо бити одговорни како бисмо што пре зауставили ову епидемију изазвану корона вирусом. На целом округу је нешто више од 2400 активно оболелих. У Општој болници у Шапцу тренутно је 156 хоспитализованих. Доста људи је интубирано. Вирус не бира годиште, бира осетљиве. Моја порука је да се стрпимо, да Нову годину прославимо у кругу породице, да победимо вирус у Новој години и да онда надокнадимо све што смо изгубили у претходном периоду”, рекао је др Бранко Вујковић, в.д. директора Завода за јавно здравље у Шапцу.

Блажа Кнежевић, заменик градоначелника Шапца, честитао је суграђанима предстојеће новогодишње и божићне празнике и апелова да их проведу у најужем кругу породице.

,,Желим свим својим суграђанима у наредној години првенствено добро здравље, много љубави и благостања. Молим све да се у новогодишњој ноћи и наредним празницима понашамо одговорно, без већих окупљања. Желим вам срећну и успешну Нову годину испред Шапца као града будућности, и испред Србије као јаке и стабилне државе”, поручио је Блажа Кнежевић.