Вести

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА ГРАЂАНИМА О СУФИНАНСИРАЊУ МЕРА ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ

13. јун 2024.
Градоначелник Шапца др Александар Пајић потписао је данас у Градској кући уговоре са 133 грађанина о суфинансирању мера енергетске санације породичних кућа и станова, који су остварили право по Јавном позиву у оквиру пројекта ,,Чиста енергија и енергетска ефикасност за 2023. годину“.
,,Потписивањем 133 уговора са власницима станова и кућа о субвенционисању трошкова на замени котлова, столарије, изолацији фасаде, кровова,  постављање соларних панела и уградњи топлотних пумпи, настављамо да радимо на унапређењу енергетске ефикасности у нашем граду.
Заједно са Министарством  рударства и енергетике, кроз програм ,,Чиста енергија и енергетска ефикасност за 2023. годину“, у те сврхе определили смо укупно 20 милиона динара, дупло већа средства у односу на претходне две године“, навео је Пајић и истакао да је у протекле две године субвенције Града искористило 141 домаћинство.
,,С обзиром на то да смо средства за 2024. годину увећали за пет милиона очекујемо још већу заинтересованост грађана  по новом Јавном позиву који ћемо објавити крајем месеца. Хвала суграђанима што су препознали важност ових мера, којим осим што смањују потрошњу енергената на минимум, смањују своје рачуне, али и доприносе чистијем ваздуху за све“, рекао је Пајић.
Највише интересовање овог пута било је за замену столарије (78 уговора) и замену котлова на гас (31 уговор).