Вести

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СУФИНАНСИРАЊУ МЕРА ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ

22. новембар 2022.

Потписивање тројног уговора о суфинансирању мера енергетске санације на територији града Шапца уприличено је данас у Градској кући. Уговор је у име Града Шапца потписао заменик градоначелника Блажа Кнежевић са грађанима (као крајњим корисницима) и извођачима радова (као директним корисницима).

,,Град Шабац расписао је јавни конкурс за замену и уградњу дотрајале столарије, топлотних пумпи и котлова на пелет и гас и према критеријуму бодовања услове је испунило 75 грађана. Данас смо потписали 62 уговора за замену и уградњу столарије, осам за замену и уградњу котлова на пет и гас и пет за замену и уградњу топлотних пумпи”, рекао је Блажа Кнежевић и подсетио да је ово заједнички пројекат Града и Министарства рударства и енергетике, за који су издвојили укупно 10 милиона динара.

,,Желим да се захвалим суграђанима на учешћу у овом пројекту, а и извођачима који ће водити посао како би се пројекат реализовао до марта 2023. године. Верујем да је пројекат од изузетног значаја за све и наставићемо да финансирамо овакве и сличне пројекте и у наредном периоду”, поручио је Кнежевић.

Рајко Мићић, један од суграђана, који је данас потписао уговор о замени и уградњи топлотне пумпе, каже да је био пријатно изненађен када су га позвали из Градске управе и наглашава да је сада у могућности да реши проблем грејања у породичном дому.