Вести

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О ДОДЕЛИ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ УГРАДЊЕ КОТЛОВА НА ПЕЛЕТ И ГАС

7. новембар 2022.

Заменик градоначелника Шапца Блажа Кнежевић потписао је данас уговоре са 22 грађанина којима су одобрена бесповратна средства за уградњу котлова на пелет и гас, у оквиру реализације пројекта смањења загађења ваздуха у Србији пореклом из индивидуалних извора у 2022. години, који заједнички спроводе Град Шабац и Министарство за заштиту животне средине.

,,Циљ овог пројекта је да се смањи број индивидуалних ложишта, с обзиром на то да управо велики проценат загађења ваздуха долази из њих, те је кључно да што више домаћинстава пређе на еколошко прихватљиве начине грејања. Важно је да у овоме имамо помоћ државе која је ту да нам пружи подршку у нашим настојањима да обезбедимо нашим суграђанима квалитетне услове за здрав живот”, истакао је Кнежевић.

Радислав Алимпић, грађанин ком су одобрена бесповратна средства за уградњу котла на пелет, каже да му ове субвенције много значе, те се нада ће му грејање на овај начин бити повољније од грејања на електричну енергију.

,,До сада смо се супруга и ја грејали на електричну енергију, али нам је било мало скупље, због тога смо се одлучили за грејање на пелет. Ово нам много значи, само се надам да ће цена бити нижа и да се неће наплаћивати толико транспорт приликом испоруке”, рекао је Алимпић.

За реализацију овог пројекта Град и Министарство издвојили су укупна средства у износу десет милиона динара.