Вести

ПОТПИСАН УГОВОР О ПРОЈЕКТУ ,,ЗАЈЕДНО У ОБРАЗОВАЊЕ ЗА ЗАПОШЉИВОСТ И ЗАПОШЉАВАЊЕ“ ВРЕДАН 166.000 ЕВРА

13. априла 2021.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић и председник Скупштине града Немања Пајић, потписали су данас уговор о пројекту ,,Заједно у образовање за запошљивост и запошљавање”, из програма IPA II прекограничне сарадње Србије и Босне и Херцеговине, чија је вредност 166.000 евра. Реч је о пројекту који финансира Европска унија и који је одобрен од стране Министарства финансија Републике Србије.

– Овај пројекат је одговор Савета за запошљавање и свих нас који радимо у интересу Града Шапца. Желимо да направимо могућност неформалног образовања, односно утицаја на све наше незапослене суграђане који желе да преко обука у Тренинг центру и компанијама које су заинтересоване за то, стекну акредитоване сертификате – рекао је градоначелник Пајић.

Обуке су усмерене на дефицитарна занимања за које постоји потреба на тржишту рада.

– То су занатски радови у грађевинарству, управљање виљушкарима и различити видови заваривања. Трудимо се да нашим суграђанима омогућимо бржи долазак до посла, не само довођењем инвеститора у Град Шабац, него и кроз обуке где ће моћи да стекну сертификована знања и тако одговоре на потребе тржишта – додао је Пајић и поручио да ће наставити са подршком пројектима Европске уније који пружају могућност да Град Шабац добије неповратна средства како би унапредио свој, како образовни, тако и привредни систем.

Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, каже да му је изузетно драго да је данас дошло до потписивања уговора још једног пројекта прекограничне сарадње, који за циљ има побољшање квалификација суграђана.

– Овај пројекат је важан, пре свега, за незапослене, али и запослене који желе да се преквалификују и да имају боље плаћен посао. Акценат је на дефицитарним занимањима у нашем граду и оно што је добро у овом пројекту јесте да ће будући полазници ових курсева своје знање стицати у реалној средини тј. у предузећима и радној околини и на тај начин бити потпуно обучени за рад. Све ово је произашло из дугогодишњег рада програма СЕЕД кроз који смо дошли и до Тренинг центра који делује у оквиру Центра за стручно усавршавање у ком се већ одржавају многобројни акредитовани курсеви. У граду Шапцу не радимо само на отварању нових радних места него и на томе да нашим суграђанима кроз побољшање квалификација помогнемо да дођу до нових радних места – наводи Пајић.