Вести

ПОЧЕЛО АСФАЛТИРАЊЕ ПУТА У МАОВИМА

14. јул 2021.

Данас су почели радови на асфалтирању локалног пута Јевремовац – Маови – Богосавац. Укупна вредност овог пројекта је 57 милиона 697 хиљада динара. Укупна дужина деонице је око шест километара. Прво почиње са асфалтирањем пут у Маовима ка засеоку Петловача у дужини од 2700 метара. Радове изводи Предузеће за путеве ,,Ваљево“. Почетак радова на асфалтирању пута у Маовима обишао је градоначелник Шапца др Александар Пајић који је истакао да је радове на овој деоници најавио председник Републике Србије Александар Вучић приликом посете овом крају.

,,На овај начин се у пракси показује сарадња Шапца са својом државом. Изузетно нам је важно да побољшамо услове живота на селу, а улагање у путну инфраструктуру свакако је корак напред у том погледу.
Кренули смо са Поцерином, наставићемо и у Мачви и Посавотамнави. Не намеравамо овде да се зауставимо. Нећемо заборавити ниједно село, само је потребно мало стпрљења. Ово је прва година власти Српаке напреднсе странке у Шапцу. Грађани су нам дали шансу, а ми ћемо испунити обрћања. Учинићемо све како би млади остали на селу и својим радом дали допринос развоју нашег града“, казао је градоначелник Пајић.
У Маовима има око 180 домаћинстава, од којих је између 35 и 40 на деоници која се асфалтира, 3 километра од центра. Драган Марјановић, потпредседник МЗ Маови захвалио се председнику Вучићу и градоначрлнику Пајићу.
,,Ово је велики дан за Месну заједницу Маови, која се бави сточарством и која је по броју становника и броју грла стоке вероватно међу првима у Србији. Ово значи останак младих на селу зато што ће на овај начин бити омогућен прилаз газдинстивма и њивама. Председник Србије и локална самоуправа препознали су проблем и испунили дато обећање“, казао је Драган Марјановић.