Вести

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА АСФАЛТИРАЊУ ПУТА ШАБАЦ – РАДОВАШНИЦА

21. априла 2021.
Радови на асфалтирању путног правца Шабац – Добрић- Цуљковић- Радовашница у дужини од 19,2 км започети су данас. Инвестиција, коју финансирају Путеви Србије, вредна је 366 милиона динара, а радове изводи Предузеће за путеве Ваљево. Градоначелник Шапца др Александар Пајић обишао је радове у Цуљковићу, одакле је и почела реконструкција пута.
,,Ова инвестиција од животног је значаја за ова поцерска села и представља питање опстанка у њима. Чињеница је да деоница Шабац – Богосавац – Добрић – Цуљковић – Радовашница деценијама није доживела озбиљнију реконструкцију. Радови ће се одвијати у дужини од 19,2 километра, од чега ће 14,5 километара бити у два, а остатак у једном слоју и у значајној мери ће олакшати мештанима ових села да стигну до Шапца. Поред асфалтирања, радиће се и пропусти, ивичњаци, дренаже и канали за одвод површинских вода које могу нанети штету на путу“, рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић и истакао да је предвиђено да радови буду завршени до краја године, али се надају да ће до средине јуна ова деоница у потпуности бити завршена.
,,Толико дуго се чекало на радове на овој траси да су многи људи отишли из ових села због непостојања основних услова за живот. Наш циљ је да домаћини, којих у овом крају има много, остану на својим имањима и наставе да се баве воћарством, сточарством и земљорадњом. Град Шабац ће на све начине гледати да им у томе помогне и омогући све услове за нормалан живот, достојан човека 21. века“, казао је Пајић и додао да се сарадња са државом поново показује на делу, улагањем у села са територије  града Шапца.
,, Тек смо на почетку и нећемо стајати. Желимо да Шабац буде град будућности“, рекао је градоначелник Шапца.