Вести

ПИСМО ЗАХВАЛНОСТИ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ФУЂИМИЈА ГРАДОНАЧЕЛНИКУ ШАПЦА

12. мај 2022.

Градоначелник Фуђимија Мицухиро Хошино захвалио се градоначелнику Шапца др Александру Пајићу за обраћање путем видео линка поводом обележавања педесетогодишњице откако је Фуђими добио статус града.

 

Поштовани господине градоначелниче,

Овде у Јапану сезона цветања трешања је дошла до краја уступајући место угодном раном лету и надам се да и Град Шабац улази у пријатно годишње доба.

Изузетно сам Вам захвалан што сте одвојили време у Вашем претрпаном распореду да пошаљете видео поруку за нашу свечаност којом се обележава педесета годишњица додељивања статуса града Фуђимију. Били смо благословени предивним сунчаним даном и изузетном посећеношћу и свечаност је била веома успешна.

Свакако се слажем са тврдњом коју сте изнели у својој видео поруци да наша два града спаја огромно пријатељство, упркос раздаљини која нас дели. Како ове године обележавамо четрдесетогодишњицу братимљења, уверен сам да ће повезаност између наших градова још више ојачати.

Такође, желим да изразим захвалност што сте омогућили да упознавање са Градом Фуђимијем буде постављено у сталној поставци у Народном музеју у Шапцу.

Иако се пандемија корона вируса наставља по свету, унапред се радујем прилици да Вас позовем да дођете да се састанемо овде у Фуђимију на јесен.

На крају, дозволите ми да Вама и Вашим суграђанима из Шапца пожелим много среће и здравља.

 

 

Мицухиро Хошино
Градоначелник града Фуђимија