Вести

ПАЈИЋ И ВУЧЕВИЋ О ЗАЈЕДНИЧКИМ ПРОЈЕКТИМА И БУДУЋОЈ САРАДЊИ ГРАДА ШАПЦА И НОВОГ САДА

26. априла 2021.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић састао се данас у Градској кући са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем, са којим је разговарао о заједничким пројектима и будућој сарадњи ова два града.

– Било ми је задовољство да у Градској кући угостим градоначелника Милоша Вучевића. Вучевић је градоначелник са највише мандата у историји Новог Сада и особа која је најдуже на његовом челу. Пошто има огромно искуство у раду, желео сам да у заједничком разговору поделимо та искуства и да добијем савете које су јако битни за функционисање овако озбиљног и великог града као што је Шабац. Нови Сад је град мог рођења и место где сам студирао и за њега ме веже много емоција. Због тога сам посебно поносан што је г. Вучевић био мој гост – рекао је градоначелник Пајић.

Током састанка двојице градоначелника доминантна тема је била капитални саобраћајни инфраструктурни пројекат изградње Фрушкогорског коридора.

– Од градоначелника Вучевића сам чуо да ће ускоро председник Србије Александар Вучић доћи на отварање радова на Фрушкогорском коридору. То је за Град Шабац од изузетног значаја, јер ћемо брже путовати како до Београда, тако и Новог Сада – истакао је Пајић.

Са Пајићевим ставом сложио се и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић истакавши да Фрушкогорски коридор треба да споји наша два града, али и да боље саобраћајно повеже цело Подриње.

– Ево и сада смо се уверили да се дуго пролази кроз сремска села, те се тако види велики значај саобраћајнице која ће смањити проток саобраћаја кроз насељена места и учинити путовање на тим релацијама бржим и безбеднијим. Партнери из Азербеjџана раде деоницу Рума-Шабац, а ја очекујем да ће председник Републике 1. маја отворити почетак радова на Фрушкогорском коридору. Радови крећу са новосадске стране Фрушке Горе, пробијају се тунелске цеви и то ће бити најдуже тунелске цеви у Србији. Сигуран сам да ћемо за три-четири године путовати од Шапца до Новог Сада за пола сата. Београд и Нови Сад ће бити повезани комплетно ауто-путем до Шапца што је озбиљна предност за довођење нових инвестиција и свих оних ствари које подижу квалитет живота – рекао је градоначелник Вучевић и пожелео градоначелнику Шапца пуно успеха у даљем раду.

На састанку се такође разговарало о питањима из области културе, спорта, социјалне заштите и екологије.