Вести

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ПОВОДОМ ЈУБИЛЕЈА У ДОМУ КУЛТУРЕ ,,ПРЊАВОР“

27. априла 2021.

Поводом 20 година постојања Дома културе ,,Прњавор” синоћ је отворена изложба у холу ове установе о претходном раду, достигнућима и признањима, како установе тако и појединаца. Изложба је подељена у неколико сегмената позориште, фолклорни ансамбл, књижевни клуб и ликовну колонију. Представљене су награде, захвалнице, дипломе, пехари, плакете, уметничка дела са ликовних колонија, као и књиге аутора из Прњавора и Мачве.

У име Града Шапца присутне је поздравио градоначелник др Александар Пајић честитајући Дому културе јубилеј – 20 година постојања и рада.

– Било је велико задовољство што смо један значајан јубилеј обележили са новим директором Мариом Максимовићем и што је на овакав начин приказано шта је Дом културе радио у претходних 20 година. Важно је што Дом културе ,,Прњавор” чува и негује сећања не само о достигнућима и признањима, већ и уметничким делима са ликовних колонија, као и књиге аутора из Прњавора и Мачве. Ово је један спој историјског подсећања и традиција коју треба одржати. Наша обавеза је да сва достигнућа и рад установа културе приближимо новим генерацијама, јер сва ова дела треба да буду подстрек за велике уметничке домете. Нама је важно да млади људи имају простор где могу квалитетно да проведу своје време и да уживају у културним догађајима – рекао је градоначелник Шапца Александар Пајић и поручио да ће Град Шабац  у наредном периоду подржавати овакве установе још више, јер све оно што је синоћ видео заслужује још већу и јачу подршку.

Због тренутне епидемиолошке ситуације, мештани Мачванског Прњавора изложбу могу погледати у малим групама, наредних дана до 30. априла.