Вести

ОТВОРЕН ВАКЦИНАЛНИ ПУНКТ У МАЧВАНСКОМ ПРЊАВОРУ

19. фебруара 2021.

Заменик градоначелника Шапца Блажа Кнежевић, обишао је данас привремени пункт за вакцинацију у Мачванском Прњавору. У Дому културе спроводи се вакцинација пензионера и грађана који нису били у могућности да дођу у Шабац и приме прву дозу.

До краја дана ту ће бити вакцинисано око 200 грађана из Прњавора, Рибара и Петковице.

,,Оно што је значајно је да Град Шабац брине о здрављу својих грађана. Увидели смо да нису сви у могућности да дођу на вакцинални пункт у Шабац, због тога смо организовали имунизацију  у Дому културе на два места. Два лекара и две медицинске сeстре на располагању су суграђанима, а сви они ће уз стручан надзор бити вакцинисани”, рекао је Кнежевић и нагласио да ће Град Шабац стриктно водити рачуна о вакцинацији.

,,Пратићемо препоруке Владе Републике Србије и Кризног штаба. Покушаћемо да вакцинишемо што већи број наших суграђана, како бисмо превазишли тренутну ситуацију. Нема важнијег задатка него да наши суграђани приме вакцину, да наш град почне да ради нормално и да настави да се развија”, додао је Кнежевић.

Према речима др Бранка Вујковића, в.д. директора Завода за јавно здравље Шабац, вакцинација протиче веома добро. На подручју Мачванског округа до сада је против коронавируса вакцинисано скоро 40.000 људи првом дозом, док је другом око 15.000, међу којима је нешто мање од 50 одсто Шапчана.

,,Сама вакцинација је од почетка организована заиста одлично, на свим вакциналним пунктовима, како у граду, тако и у Мачванском округу. Ово данас је изузетак с обзиром на то да смо на иницијативу мештана овог краја и организације пензионера, а у договору са Кризним штабом обезбедили додатну количине вакцина специјално за ову прилику. Видећемо од интересовања и начина организације, пре свега мештана у одређеним месним заједницама, да ли ћемо наставити ову праксу у наредном периоду”, истакао је др Вујковић.

Вујковић је изјавио да је епидемиолошка ситуација на подручју града Шапца ,,стабилно лоша”, као и да је достигнут плато криве која је стала на 20-30 случајева на дневном нивоу.

Тренутно је активно оболело нешто мање од 400 људи.