Вести

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

12. априла 2021.

На данашњој седници Штаба за ванредне ситуације поднет је извештај о епидемиолошкој ситуацији на територији града Шапца. Чланови медицинског дела Штаба за ванредне ситуације инсистирали су на поштовању мера прописаних Уредбом Владе Републике Србије и наредби министра здравља Златибора Лончара.

На територији града Шапца активно је оболелих 970 особа, а од тога је 51 дете позитивно на вирус корона. Највише оболелих је старосне доби од 35 до 49 година.

У протеклој недељи у ковид амбуланти дневно је било преко 400 прегледа.

На седници Штаба за ванредне ситуације дат је налог за промовисање вакцинације на територији града Шапца. Командант Штаба и градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је да је изузетно битно да се у кратком временском периоду вакцинише што већи број грађана Шапца како би заштитили себе, а и друге.

,,Вакцинацијом ћемо вратити живот у нормалне токове. То је једини начин да се изборимо са вирусом корона. Држава је обезбедила довољан број вакцина за све, искористимо ту шансу и заштитимо се”, истакао је градоначелник Шапца.

На територији града Шапца до сад је обе дозе вакцине примило 18.184 суграђана, што је преко 20 % популације за вакцинисање у Шапцу.