Вести

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА

28. фебруар 2024.

Данас је одржана седница Градског већа на којој је усвојен предлог дневног реда за предстојећу 3. седницу Скупштине града Шапца. Најважније тачке дневног реда односиле су се на извештаје јавних предузећа за претходну годину и програм пословања за текућу годину.

На данашњој седници образован је Савет за унапређење положаја старијих у локалној заједници, који је као такав први савет овог типа у Србији. Већници су као и сваке године усвојили Одлуку о финансирању годишњих програма у области спорта за 2024. годину.

Град Шабац наставља да се бави контролом квалитета ваздуха на територији града. У складу са тим усвојен је Предлог програма контроле квалитета ваздуха на територији града Шапца за 2024. годину. Такође, усвојен је и Предлог стратегије развоја урбаног подручја града.

Дата је сагласност Већа за повећање цена услуга за снабдевање водом и управљања комуналним отпадом за 35%, јер цене нису мењане у последњих десет година, а дошло је до значајног повећања трошкова енергената, као и других трошкова који утичу на цену услуга ова два предузећа.