Вести

ОДРЖАНА СЕДМА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА

25. март 2021.

На данас одржаној седници Скупштине Града Шапца, 7. по реду, усвојено је 25 тачака дневног реда. Најважнија тачка тицала се доношења одлуке о правима месних заједница на располагање средствима оствареним по основу пореза на имовину и другим приходима и утврђивању поступка и начина њиховог коришћења.

– Вратили смо право грађанима да одлучују на законом заснован начин. Преко Савета месних заједница одлучиваће на шта ће утрошити 224 милиона динара. Неће бити привилегованих, али ни понижених и заборављених, јер ће сви грађани моћи да рачунају на ова средства. Сви капитални пројекти који буду рађени биће у интересу свих суграђана који живе у тим месним заједницама. Сигуран сам да ће Град Шабац у блиској будућности бити много лепше место за живот и да је свим суграђанима у интересу да се развија – рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић и навео да му није драго што одборници опозиције нису дошли на Скупштину и својим идејама и ставовима борили се за грађане који су их бирали.

Мислећи на популациону политику Града Шапца одборници Скупштине одобрили су средства за вантелесну оплодњу, а супружници их могу искористити и у иностранству. Вредност је 300.000 динара, док ће јавни позив бити врло брзо објављен.

На седници је поднет извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа за период од 01.01.2020. до 31.12.2020. године о чему су извештавали директори ових предузећа. Усвојен је предлог одлуке о формирању зона топлификације и зона гасификације, затим одлука о давању сагласности ЈКП ,,Комуналац” из Руме за прикључење систему регионалне депоније Срем-Мачва-Шабац. Одборници скупштине града разматрали су и усвојили извештај о раду Савета за здравље и  Штаба за ванредне ситуације Града Шапца за 2020. годину. Такође једногласно је подржана одлука да кошаркашки терен Кош клуба понесе име прослављеног кошаркашког тренера Милована Степанића Степија.