Vesti

ODRŽANA SEDMA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA

25. mart 2021.

Na danas održanoj sednici Skupštine Grada Šapca, 7. po redu, usvojeno je 25 tačaka dnevnog reda. Najvažnija tačka ticala se donošenja odluke o pravima mesnih zajednica na raspolaganje sredstvima ostvarenim po osnovu poreza na imovinu i drugim prihodima i utvrđivanju postupka i načina njihovog korišćenja.

– Vratili smo pravo građanima da odlučuju na zakonom zasnovan način. Preko Saveta mesnih zajednica odlučivaće na šta će utrošiti 224 miliona dinara. Neće biti privilegovanih, ali ni poniženih i zaboravljenih, jer će svi građani moći da računaju na ova sredstva. Svi kapitalni projekti koji budu rađeni biće u interesu svih sugrađana koji žive u tim mesnim zajednicama. Siguran sam da će Grad Šabac u bliskoj budućnosti biti mnogo lepše mesto za život i da je svim sugrađanima u interesu da se razvija – rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i naveo da mu nije drago što odbornici opozicije nisu došli na Skupštinu i svojim idejama i stavovima borili se za građane koji su ih birali.

Misleći na populacionu politiku Grada Šapca odbornici Skupštine odobrili su sredstva za vantelesnu oplodnju, a supružnici ih mogu iskoristiti i u inostranstvu. Vrednost je 300.000 dinara, dok će javni poziv biti vrlo brzo objavljen.

Na sednici je podnet izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća za period od 01.01.2020. do 31.12.2020. godine o čemu su izveštavali direktori ovih preduzeća. Usvojen je predlog odluke o formiranju zona toplifikacije i zona gasifikacije, zatim odluka o davanju saglasnosti JKP ,,Komunalac” iz Rume za priključenje sistemu regionalne deponije Srem-Mačva-Šabac. Odbornici skupštine grada razmatrali su i usvojili izveštaj o radu Saveta za zdravlje i  Štaba za vanredne situacije Grada Šapca za 2020. godinu. Takođe jednoglasno je podržana odluka da košarkaški teren Koš kluba ponese ime proslavljenog košarkaškog trenera Milovana Stepanića Stepija.