Вести

ОДРЖАНА 17. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ШАПЦА

29. септембар 2022.

Данас је одржана 17. седница Скупштине града Шапца на којој су усвојене 54. тачке дневног реда. Између осталог, одборници су усвојили извештај о пословању јавних предузећа за прошлу годину, информације о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа чији је оснивач град за период првих шест месеци ове године, као и решење о разрешењу чланова школског одбора 20 школских установа и именовању нових чланова.

,,Изузетно сам задовољан поднетим извештајима директора јавних предузећа за првих шест месеци пословања ове године и извештајем о пословању јавних предузећа за прошлу годину. Сва јавна предузећа су пословала добро, осим ЈКП ,,Стари град”, које је нешто више од пет милиона било у минусу. Услуга према грађанима била је континуирана и несметана, и оно што је добро је да ће у буџет града, од добити ових предузећа, бити уплаћена значајна сума новца. Извештај о извршењу буџета за првих шест месеци је изузетно добар. Приходи су нешто већи, а расходи нешто мањи од планираних, тако да је и буџет и добро планиран и реализован у првих шест месеци ове године”, рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

На седници  је усвојена и Одлука о изради плана развоја града Шапца за период од 2023. до 2030. године, као и Одлука о програму капиталних инвестиција које ће у Шапцу бити реализоване у наредне две године.

,,Радимо на томе да све што смо обећали буде и реализовано. Већ смо урадили више од 75 посто капиталних инвестиција. Један од значајних пројеката које ћемо реализовати у наредном периоду је реконструкција Дома војске. Желимо да он буде један нови симбол града. Потрудићемо се да озбиљним пројектом конкуришемо и добијемо партнере у тој инвестицији”, истакао је градоначелник Пајић и додао да решавају и питање спортске хале ,,Зорка”, као и инвестирање у Северозападну индустријску зону са инфраструктурним пројектима.