Вести

ОДРЖАН САСТАНАК РАДНЕ ГРУПЕ ЗА КООРДИНАЦИЈУ РЕПУБЛИЧКИХ ИНСПЕКЦИЈА РАДИ ПРИМЕНЕ МЕРА ЗА СУЗБИЈАЊЕ ШИРЕЊА ВИРУСА КОРОНА

31. марта 2021.

Радна група за координацију републичких инспекција ради примене мера за сузбијање ширења вируса корона данас је у Шапцу одржала састанак са представницима Мачванског округа. Циљ састанка био је укључивање максималних капацитета свих републичких и инспекција јединица локалних самоуправа ради препознавања ризика и спречавање ширења ковид 19.

Разматрало се и питање координисаног надзора, као и сарадња Мачванског округа са јединицама локалне самоуправе, усклађеност поступања представника инспекција и комуналне милиције на терену. Радна група упознала се са изазовима са којима се инспектори суочавају. На састанку се разматрало и о начину поступања приликом непоштовања мера прописаних Уредбом Владе Републике Србије.

Састанку су присуствовали градоначелник Шапца др Александар Пајић, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, директор Завода за јавно здравље у Шапцу др Бранко Вујковић, представници општина и градова са територије Мачванског округа, државна секретарка у Министарству државне управе и локалне самоуправе Драгана Потпара, помоћник министра здравља за инспекцијски надзор др Горан Стаменковић, помоћник министра у Сектору за инспекцијски надзор Александар Адамовић, саветница за регулаторна питања Јелена Лончар, члан Координационе комисије Данијела Лончар, као и представници републичких инспекција, локалних инспекција, комуналне милиције.