Вести

ОБЕЛЕЖЕНО ДЕСЕТ ГОДИНА РАДА УСТАНОВЕ ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ

22. мај 2024.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић и државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ђорђе Тодоров присуствовали су данас свечаности поводом обележавања деценије рада Установе за децу и младе ,,Шабац“, организационе јединице Центра за социјални рад.

Обележавање јубилеја започето је химном Републике Србије у извођењу хора Музичке школе ,,Михаило Вукдраговић“ , након чега су корисници Установе за децу и младе ,,Шабац“ и Дневног боравка за децу и младе извели инклузивне хорске нумере ,,Плава птица“ и ,,Вилинска песма“.

,,Од изузетног је значаја што у нашем граду имамо један овакав дом, који кроз смештај пружа помоћ и подршку деци и младима са аутизмом, али и одраслима са сметњама у комуникацији. Користим прилику да се захвалим свим запосленима на посвећености и напорима да кроз свој десетогодишњи рад олакшају положај у друштву и живот, како самих особа са аутизмом, тако и њихових породица. Хвала им на поверењу које смо изградили, оно нас инспирише да наставимо да водимо одговорну социјалну политику и будемо права подршка деци, младима, одраслима и њиховим породицама“, истакао је градоначелник и додао да ће Град Шабац и даље бити поуздан партнер за унапређење квалитета рада у овој установи.

У име Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, госте је поздравио државни секретар Ђорђе Тодоров.

,,Држава препознаје бригу о угроженима и онима којима је помоћ потребна. И у будућности ће се наставити са том праксом и то не само у смислу бројева. Улагања у инфраструктуру и установе су неопходна, али је примарно да крајњи корисници осете бољитак и рад и државе и Града Шапца и свих људи у локалној заједници који се брину о њима. Њихов осмех и задовољство је разлог због чега се све ово ради и радиће се и убудуће”, казао је државни секретар Тодоров.

У прослави која је одржана у Касарским ливадама учествовала су и деца из Предшколске установе ,,Наше дете“, као и музичар Лука Виторовић.