Вести

НОВИ РЕСПИРАТОРИ СТИГЛИ У ШАБАЧКУ БОЛНИЦУ

14. децембар 2020.

У протеклих седам дана у Шапцу је тестирано 1958 особа, од тог броја њих 830 је позитивно на корона вирус, речено је на данашњој седници Кризног штаба.

,,Активно оболелих у Шапцу је 1500 људи. Према броју оболелих на 100 000 становника, Шабац је у округу на трећем месту. Испред Шапца су Љубовија и Богатић. На округу имамо 61 оболелог здравственог радника. За седам дана имали смо 16 преминулих, и то троје из Богатића, троје из Коцељеве, једно из Владимираца и девет из Шапца“, рекла је др Драгана Радојичић из Завода за јавно здравље. У Општој болници у Шапцу смештен је 191 пацијент позитиван на корону. У Респираторној једици налази се 12 пацијената, од тога је њих пет интубирано, а четворо на неинвазивној вентилацији.

,,Радимо на повећању свих капацитета. Стигли су нови респиратори. Сада Општа болница у Шапцу има 20 респиратора. Пратимо ситуацију из сата у сат. Капацитети болнице су ограничени и што се тиче медицинских радника, и опреме, и постеља. Имамо троје деце која су хоспитализована у црвеној зони педијатрије. У претходна 24 часа имали смо један смртни случај“, казао је др Слободан Поповић, директор Опште болнице у Шапцу и додао да је изузетно задовољан радом Кризног штаба.

,,Мислим да радимо доста боље од многих локалних самоуправа, и то даје резултате. Сарадња здравствених установа са Градском управом је сваког дана све боља и то је оно што нас радује. Хвала Градској управи на разумевању“, рекао је др Поповић.

Директор Опште болнице у Шапцу апеловао је на све суграђане да предстојеће празнике проведу у најужем кругу породице.

,,Своју крсну славу прославите са својим члановима породице. Немојте да дођемо у ситуацију да због наше неодговорности погоршамо тренутну епидемиолошку ситуацију. Немојте да планирате новогодишње прославе или одморе. Останите код куће. То је моја молба и молба свих здравствених радника“, поручио је др Слободан Поповић.