Вести

УРЕЂЕНЕ ПЕШАЧКЕ СТАЗЕ У ВЕЛИКОМ ПАРКУ У МЗ ЖИКА ПОПОВИЋ

3. новембра 2021.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић обишао је данас завршетак радова на асфалтирању пешачких стаза у великом парку у Месној заједници Жика Поповић. Реч је о стазама у парковском делу близу ОШ ,,Јеврем Обреновић” укупне дужине 470 метара, а вредност инвестиције је 4,5 милиона динара.

,,У овом парку стазе нису сређиване више 30 година, асфалт је био испуцао, а на неким местима биле су велике рупе и оштећења. Нове стазе осигураће безбедност посетилаца, посебно ако узмемо у обзир да се парк налази близу школе и да га свакодневно посећује велики број деце. Поред тога што ће парк бити приступачнији за шетњу наших суграђана допринеће и визуелном доживљају и бољој слици нашег града. Град на овом неће стати и ово је само прва фаза. Заједно са МЗ Жика Поповић наставићемо са улагањем. Следеће године определићемо средства и за уређење малог парка. Осмислићемо ново дечје игралиште које ће бити опремљено безбедним атестираним справама и засадити ново растиње. Наша је дужност да створимо боље услове за наше грађане, а сигуран сам да ћемо интензивно наставити да радимо на томе”, истакао је градоначелник Пајић.

Председник МЗ Жика Поповић Владан Мањенчић рекао је да је уређење овог парка ,,на добробит свих грађана који припадају овој месној заједници”.

,,Захваљујући изузетној сарадњи Месне заједнице Жика Поповић и Града Шапца уређен је овај део парка који свим грађанима служи за одмор и рекреацију” додао је Мањенчић.

Житељи МЗ Жика Поповић изразили су задовољство новим стазама и новим изгледом парка.

,,Ја сам аполитичан човек и када се овако нешто уради за једну месну заједницу и град, то треба да се похвали, без обзира да ли је то урадила држава, град или месна заједница”, рекао је мештанин Живко Алексић.