Вести

НОВА ОПРЕМА ЗА ОСНОВНУ ШКОЛУ ,,ЛАЗА К. ЛАЗАРЕВИЋ“

17. децембар 2020.
Градоначелник Шапца др Александар Пајић и Младен Чолић, члан Савета Месне заједнице Јевремова, уручили су данас Основној школи „Лаза К. Лазаревић“ опрему за учионице у вредности од два милиона динара. Месна заједница обезбедила је новац из средстава од повраћаја пореза на имовину грађана.
,,Ова средства су неопходна за дигитализацију читаве школе. Месна заједница препознала је потребу деце из ове школе, али и деце из читавог града. Ми ћемо у наредној години на другачији начин креирати средства од повраћаја пореза на имовину грађана. Приоритет ћемо дати легално изабраним Саветима Месних заједница. Они ће креирати потребе за своје МЗ, а Град ће бити ту да то координира и изађе у сусрет“, рекао је Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Младен Чолић, члан Савета Месне заједнице Јевремова истакао је да је Савет МЗ препознао потребе грађана када су предавали и правили пројекте за непосредно изјашњавање.
,,Ми смо један период разговарали са грађанима и препознали њихове потребе. Ова донација је заиста била нешто што је неопходно за потребе деце која иду у Лазину школу. Ми ћемо и даље наставити да слушамо које су потребе наших суграђана. Захвалио бих се и градоначелнику који је имао времена да чује све текуће проблеме у нашој Месној заједници и да нам изађе у сусрет“, казао је Чолић.
Директор Основне школе „Лаза К. Лазаревић“  Милан Благојевић захвалио се на донацији истакавши да ће она значајно допринети бољем и квалитетнијем раду ученика и наставника.
,,Овом донацијом, са поносом могу да кажем да ће наша школа, коју похађа 1300 ученика, имати комплетно опремљених 26 дигитализованих учионица. Такође бих се захвалио и свим мештанима МЗ Јевремова што су препознали колико је битно улагање у образовање“, рекао је Благојевић.
У опрему коју је МЗ Јевремова донирала ОШ,,Лаза К. Лазаревић“ спадају школске столице, школске клупе, катедре, табле, телевизори, лаптопови, пројектор и камера.