Вести

НАСТАВЉА СЕ ИМУНИЗАЦИЈА СУГРАЂАНА, СВИ ОБЈЕКТИ ДЕЗИНФИКОВАНИ

1. фебруара 2021.

На подручју града Шапца у последњих 48 сати потврђено је још 62 позитивних на коронавирус, речено је на данашњој седници Штаба за ванредне ситуације.

У шабачкој Општој болници ,, Др Лаза К. Лазаревић”, хоспитализовано је 128 пацијената у црвеној зони док се 132 нековид пацијената налази на лечењу у зеленој зони. У респираторној јединици налази се 10 пацијената од којих је пет интубиранo.

Ситуација у вези са тренутном епидемиолошком ситуацијом у Геронтолошком центру је стабилна. Поново је успостављено припремање и дељење оброка у кухињи центра. Смањен је број здравствених радника који су из здравственог система града помагали особљу. У последња два дана један позитиван корисник је преминуо. Тренутно су два лекара и пет сестара још увек ангажовани како би здравствена заштита и нега били на максималном нивоу.

После паузе, због дезинфекције простора, данас се наставља масовна имунизација против коронавируса у фискултурној сали Економске школе ,,Стана Милановић”. Како је најављено на седници Штаба за ванредне ситуације, радиће четири тима, а пријављено је 432 људи. До сада је 7.352 суграђана примило вакцину против ковида. Сутра ће другу дозу ,,Фајзерове” вакцине добити 78 особа.

У последња 24 сата у ковид амбуланти шабачког Дома здравља обављено је 250 прегледа.

Позивамо све суграђане да се пријаве и искористе право да буду вакцинисани у наредним данима. Сви заинтересовани могу се пријавити преко портала еУправе или позивом на број 0800/223-354.