Вести

МАНИФЕСТАЦИЈА ,,МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА У МАЧВИ 2021. ГОДИНЕ” ОДРЖАНА У ПРЊАВОРУ

24. октобар 2021.

Манифестација „Михољски сусрети села у Мачви 2021. године“ по први пут је одржана у Прњавору у дворишту Основне школе ,,Краљ Александар Карађорђевић” уз покровитељство Министарства за бригу о селу, Града Шапца и Дома културе Прњавор. Манифестација је окупила учеснике из више мачванских села, али и госте и посетиоце из целе Мачве, Подриња и Републике Српске који су могли да уживају кроз активности као што су промоција старих заната и традицоналних производа са села, такмичења у фудбалу и прављању најбољег дринског котлића, уз незаoбилазан наступ фолклорних ансамбала. Свечаном отварању манифестације присуствовао је градоначелник Шапца др Александар Пајић који је истакао да развој села, унапређење услова живота на селу, и једнак квалитет живота у селу и граду, представљају један од приоритета Града Шапца.

,,Желели смо да покренемо ову манифестацију и Прњавор је са пројектом конкурисао код Министарства за бригу о селу и добио могућност да пројекат реализује, а Град Шабац је финасијски и организационо све подржао. Подршка овој манифестацији израз је дубоке воље Града Шапца да становници сеоског подручја, у овом случају шабачке Мачве и околине, добију једну манифестацију која ће привући бројне учеснике различитих дешавања, али и омогућити им да представе своје производе, такмиче се и забаве. Циљ ове манифестације је богаћење друштвеног и спортског живота становника у селима, неговање традиционалног начина живота и културно – историјског наслеђа”, рекао је Пајић и додао да ова манифестација има потенцијал да се у наредним годинама развија и унапређује, јер су Мачвани вредни домаћини који имају шта да покажу другима.


,,Сигуран сам да ће сви гости и учесници пријатно да проведу време и понесу најбоље утиске са прве културно-туристичко-спортске манифестације ,,Михољски сусрети села у Мачви 2021. године“. Ми ћемо и даље подржавати овакве манифестације које промовишу живот на селу јер села ће живети колико и живот у њима”, додао је градоначелник Пајић.
Председник Градског организационог одбора за реализацију манифестације ,,Михољски сусрети села у Мачви 2021. године”, Марио Максимовић рекао је да ће се трудити да ова манифестација и сваке следеће године буде у Прњавору, са богатијим програмом и више дана трајања.
,,Већ обављамо неке разговоре за следећу годину. Ове године је пријављено 25 тезги, 8 екипа за ,,Дрински котлић” и 11 екипа за турнир у малом фудбалу”, казао је Марио Максимовић.