Вести

ЛЕКАРИ ОБЕЛЕЖИЛИ СВОЈУ СЛАВУ

14. новембар 2022.

Лекарска слава – Свети Врачи данас је обележена у организацији Српског лекарског друштва подружнице Шабац. Ове године лекарска слава традиционално је обележила литургијом и резањем Славског колача. Градоначелник Шапца др Александар Пајић честитао је свим лекарима славу професије, истичући да верује да ће Свети Козма и Дамјан лекарима сачувати људскост, топлину и несебично ангажовање, које свакодневно показују личним примером да би се сачувало здравље пацијената.

,,Ваш посао је да радите на очувању и заштити здравља и живота наших грађана. Зато ћемо се трудити да вам побољшамо услове у којима радите и олакшамо свакодневно суочавање са тешкоћама. Наш здравствени систем кренуће путем убрзаног развоја, јер ће Град Шабац уз

помоћ своје државе добити нову болницу, која ће одговарати европским здравственим стандардима. Ви и ваша професија увек ћете имати нашу подршку, јер сте ви чувари нашег здравља”, рекао је Пајић.

Председник Српског лекарског друштва подружнице Шабац, примаријус др Љиљана Станимировић истакла је да је ово десети пут да Српско лекарско друштво буде домаћин славе и да је ово слава свих лекара, и оних који су присутни, али и лекари који су на радним местима.

,,Свети Козма и Дамјан живели су у трећем веку и лечили болесне. Господ их је благословио речима ,,Бадава добисте, бадава и делите“. На икони они држе кутије са лековима и кашичицу која на свом крају има крст, што говори да све што лекари раде, раде са божјом промисли. Лекари на овој слави желе да окупе људе који су добре воље, наше госте и пре свега, наше прве сараднике, медицинске сестре и техничаре који увек са нама деле оно што смо ми као лекари дужни да пружимо својим пацијентима”, истакла је примаријус др Љиљана Станимировић.