Вести

ЈЕДАН СМРТНИ ИСХОД, 42 НОВОПОЗИТИВНА

19. новембра 2020.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић, одржао је данас радни састанак са представницима градских установа – члановима Штаба за ванредне ситуације. Тема састанка односила се на актуелну ситуацију у вези са корона вирусом у Шапцу.

У Шапцу су у последња 24 сата тестирани узорци 165 особа, од којих је 42 позитивно на корона вирус.

– Тренутно су активна 542 случаја. У изолацији се налази 531 особа. У Општој болници хоспитализовано је 96 пацијената, њих седам налази се у респираторној јединици, док је троје интубирано са тешком клиничком сликом. Нажалост, забележен је још један смртни исход – саопштио је градоначелник Александар Пајић.

Градоначелник др Пајић замолио је све суграђане да озбиљно схвате ову ситуацију.

– Добро је да се у граду Шапцу Уредбе Владе Републике Србије максимално поштују. Немамо више прекорачења радног времена угоститељских и трговинских објеката. Комунална полиција и Санитарна инспекција добро раде свој посао и управо је, због свих мера које спроводе релативно стабилна ситуација у вези са бројем оболелих – навео је др Пајић.

У образовним установама регистрована су четири нова ковид позитивна ученика и три наставника.

– Што се тиче здравствених радника и даље је иста ситуација, 11 оболелих у шабачком Дома здравља и осам у Општој болници. Они су још увек у изолацији. Надамо се да ће убрзо изаћи и придружити се и осталим здравственим радницима у борби против епидемије ковида 19 – истакао је градоначелник.