Вести

ИЗГРАДЊА ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ НА ПОТЕЗУ МИШАР-ОРИД- МИОКУС

20. јун 2024.

У току су интензивни радови на изградњи примарне водоводне мреже у дужини од 3,9 км, на потезу Мишар-Орид-Миокус. Овај пројекат ће омогућити стабилно снабдевање водом, што представља важан корак ка стварању бољих услова за живот мештана, јер обезбеђује приступ чистој и безбедној води.

Изградњом овог цевовода, следеће године ће бити створени услови за решавање водоснабдевања у Миокусу, Мрђеновцу, Жабару, Орашцу, Корману и Предворици. У овом правцу постоји велика заинтересованост за снабдевање из градског водовода.

Градоначелник Шапца, др Александар Пајић, захвалио је грађанима на стрпљењу и извођачима радова на марљивом раду, истичући да је план да пројекат буде завршен у року од шест месеци. Вредност радова износи 70 милиона динара. ,,Изградња водоводне мреже не само да унапређује инфраструктуру, већ поставља темеље за бољу будућност свих нас“, рекао је градоначелник Пајић током обиласка радова.

До сада су завршени радови на водоводној мрежи на следећим потезима: Кaсарске Ливаде-Богосавац (2,8 км), Богосавац-Добрић (2,3 км), Јеленча-Церовац (6,0 км)
Слепчевић (2,3 км), Мачвански Прњавор – Рибари (2,1 км), Мала Врањска (4,0 км).
Укупно је за ове радове издвојено 324 милиона динара.

Директор ЈКП ,,Водовод-Шабац“, Јован Вранеш, нагласио је значај ових инфраструктурних радова, истичући подршку Министарства као доказ важности пројекта.  ,,У последње две године, радимо на ширењу водоводне мреже у приградским насељима како би мештани који су дуго имали проблема са водом коначно добили квалитетну воду“, истакао је Вранеш.