Вести

ГВЕРО УРУЧИО ПАЈИЋУ ДОНАЦИЈУ МИНИСТАРСТВА ЗА ГРАДСКУ УПРАВУ

11. јун 2021.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић уприличио је данас у Градској управи састанак са делегацијом Управе за трезор Министарства финансија, на челу са директором Марком Гвером. Том приликом Гверо је уручио донацију Министарства финансија, односно рачунарску опрему градоначелнику Пајићу, коју ће користити запослени у Градској управи, у циљу бољег и ефикаснијег функциoнисање градских служби.

,,Разговарао сам са Гвером о продубљивању сарадње Града Шапца и Управе за трезор, од које би корист имали сви грађани Мачванског округа. Рачунарска опрема коју смо добили од Управе за трезор ће омогућити бољи и ефикаснији рад у Градској управи. То је показатељ добре сарадње Града и Управе”, рекао је градоначелник Александар Пајић.

Он је додао да ће у наредном периоду, у оквиру шабачке експозитуре Управе за трезор бити постављени савремени уређаји-редомати.

,,Циљ је да се знатно смањиле гужве и укине дуготрајно чекање у редовима. Осим тога грађанима је на шалтерима Управе за трезор омогућено плаћање рачуна и дажбина без накнаде или уз најнижу провизију. Град Шабац и руководство Управе за трезор имају пријатељске односе. Драго ми је што настављамо развијање међусобне сарадње у циљу стварања бољих услова за грађане Мачванског округа”, каже градоначелник.

Марко Гверо, директор Управе за трезор изразио је захвалност градоначелнику на срдачној добродошлици и истакао да је сарадња републичких органа и локалне самоуправе битна за даље напредовање друштва.

,,Управа за трезор је кренула модернизацију свог пословања и равномерни развој своје целокупне мреже коју чине 34 филијале и 110 експозитура широм Србије. Посетио бих све грађане да своје рачуне могу да измире на шалтерима Управе за трезор по најнижој провизији. Као наставак добре сарадње одлучили смо да уступимо рачунарску опрему локалној самоуправи у Шапцу, са циљем да услуге које пружају грађанима обављају ефикасно на задовољство свих Шапчана”, истакао је Гверо.

Састанку су присуствовали и заменик градоначелника Шапца Блажа Кнежевић, као и начелник Градске управе Александар Јовановић.