Вести

ГРАДОНЧЕЛНИК ПРИСУСТВОВАО ПРОМОЦИЈИ НОВОГ ТРЕНЕРА МЕТАЛОПЛАСТИКЕ ВЛАДАНА МАТИЋА

1. јула 2022.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић присуствовао је данас у клупским просторијама Рукометног клуба ,,Металопластика“ промоцији новог шефа стручног штаба Владана Матића – прослављеног рукометаша, репрезентативца Југославије и некадашњег селектора Србије.

,,Драго ми је што је Матић после скоро три деценије у Шапцу и то као нови шеф стручног штаба ,,Металопластике“ која му је као играчу била база одакле је и потекла љубав према рукомету, а после и професионална рукометна каријера. Доста тога је постигао, и као играч, и као тренер и учинио је много за овај спорт“, рекао је градоначелник Пајић.

Са репрезентацијом Југославије, Maтић је освојио две бронзане медаље на светским првенствима у Египту и Француској. Поникао је у Металопластици, а играо је и за Црвену Звезду, Партизан и мађарски ПИК Сегед. Тренирао је Ференцварош, Цеље, Татабању. Као тренер предводио је репрезентације Србије и Мађарске.

,,Металопластика“ је у прошлој сезони освојила Куп Србије, а у првенству заузела пето место. Пошто су стремљења клуба и Града увек на највишем нивоу, долазак Матића требало би да омогући врхунске домете. Он је одличан избор и добро је што је прихватио да води екипу у новој сезони, јер је квалитетан рад и струка основни предуслов за успешно функционисање клуба. Пред њим су изазови, чека га одговоран посао, а сигуран сам да ће уз његово дугогодишње професионално искуство ,,Металопластика“ кренути путем напретка и нових титула. У име Града Шапца желим му срећу и успех, надам се да ће се уз максимално залагање свих, клуб вратити на водећу позицију, да се сви радујемо њиховим успесима“ истакао је градоначелник.

 

Владан Матић je на клупи ,,Металопластике“ замениo тренера Миодрага Кажића који је Шапчанима донео Куп Србије.

Матић каже да није дошао без резултатских амбиција.

,,Желимо подићи екипу на виши ниво. Покушаћемо да унапредимо игру кроз другачија тактичка решења. Момци су физички спремни као и увек, али детаљи и нијансе ће одлучивати“, нагласио је Матић.