Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК УГОСТИО ШАБАЧКЕ ВАТЕРПОЛИСТЕ ОСВАЈАЧЕ КУПА СРБИЈЕ

11. март 2021.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић приредио је данас пријем у Градској кући за ватерполисте Ватерполо клуба ,,Шабац” 2008. годиште, њихове тренере и руководство клуба, поводом освајања Купа Србије и том приликом истакао да су најлeпши дани у Шапцу када можете да се похвалите успесима младих, а посебно успесима спортиста.

– Посебно ми је задовољство што сам данас угостио мале шампионе, ватерполисте Ватерполо клуба ,,Шабац” 2008. годиште који су освојили Куп Србије. Ово је доказ да наши најмлађи немају премца у држави и да су добри услови које имају на шабачком базену, као и стручан рад, предуслов за врхунске резултате. Сигуран сам да ће ови резултати бити и у јуниорској, односно сениорској конкуренцији и да ове момке тек очекују врхунски резултати, репрезентативне обавезе, светска првенства и олимпијске игре. Град Шабац ће увек подржавати врхунске резултате како у свим сферама живота. Шабац је био и остаће град спорта. Велика финансијска средства улажемо у спорт, а само на годишњем нивоу издвојимо више од 160 милиона из буџета града – рекао је градоначелник и најавио да је план Града Шапца да ове године уради пројекат отвореног олимпијског базена, чија би изградња почела следеће године.

– Шабац заслужује да има отворени олимпијски базен јер желимо да овим дечацима и свима другима који су љубитељи спорта на води  омогућимо још боље услове. Уверен сам да је време које долази, време шабачког спорта и време успеха које ће све генерације спортиста имати на спортској сцени Републике Србије – подвукао је градоначелник.

Председник Ватерполо клуба ,,Шабац” Ненад Живановић истакао је са поносом све што је тај клуб у претходном периоду радио и навео да је то било на један систематски и квалитетан начин.

– Генерација 2008. годиште која је првак државе, од првог такмичења на коме је наступила 2019. године не зна за пораз. То је најбољи показатељ стручног рада и квалитетних услова који овај клуб у континуитету има. И поред генерације 2008. годишта ВК ,,Шабац” у свим млађим селекцијама претендује на највиши могући пласман. У прошлом првенству од пет млађих категорија Ватерполо клуб је имао три селекције које су биле међу три најбоље у држави. У наредном периоду сигуран сам да ће то бити на још већем нивоу, тако да поред сениорске екипе која је актуелни првак државе, имамо и млађе категорије које ће наставити  њиховим стопама. Сигуран сам да ћемо једног дана бити као клуб препознатљиви, попут ВК ,,Партизан” у његово време – рекао је Живановић.