Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК УГОСТИО ФУДБАЛЕРКЕ „МАЧВЕ“ ПОВОДОМ ОСВАЈАЊА КУПА ФСС

4. јуна 2021.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић уприличио је данас пријем у Градској кући за фудбалерке ,,Мачве” и њиховог тренера Миленка Аксентијевића, поводом освајања Купа Фудбалског савеза Србије (ФСС) за кадеткиње. Оне су у финалном мечу који се играо у ,,кући фудбала“ Спортског центра у Старој Пазови савладале ЖФК ,,Спартак“ из Суботице резултатом 5:3.

Градоначелник Александар Пајић рекао је да је ово највећи успех у историји ЖФК Западне Србије, те да му је част и задовољство угостити фудбалерке ,,Мачве“ (девојчице 2004, 2005. и 2006. годиште), победнице Купа ФСС за сезону 2020. и 2021. године.

,,Ову сјајну победу дочекали смо са поносом и огромном радошћу. Изузетно ми је драго што видим напредак женског фудбала у Шапцу. Наше фудбалерке су доказ да Шабац није само град талената у мушком фудбалу, већ и у женском. Њихов остварен резултат је несумњиво вредан поштовања. Веровале су у себе, умећем и посвећеношћу су се избориле за врх табеле. Честитам на победи целокупној екипи“, истакао је градоначелник и пожелео младим фудбалеркама да још више развијају свој спортски дух, као и много победа и осмеха у животу.

,,Било бих ми драго уколико наше фудбалерке остану у овом спорту, без обзира што су у овом раном узрасту освојиле највише признање. ЖФК ,,Мачва“ је много млађа сестра мушком фудбалског клубу ,,Мачва“, али захваљујући сјајним резултатима и потенцијалом има више од 100 регистрованих девојчица у клубу. Град ће подржати  њихов труд и рад . Сигуран сам да ћемо се и у годинама које су пред нама веселити успесима ове деце. Шабац је град спорта и крупним корацима га креирамо као град будућности”, поручио је градоначелник.

Тренер ЖФК ,,Мачва” истакао је да је ово успех свих играчица, те да су овом победом показале да су изузетно талентоване и одговорне.

,,Све оно што радимо на тренингу претварамо у праксу, а пракса нам је утакмица. Првенство Србије у фудбалу за жене, наше фудбалерке завршиле су на другој позицији, са освојена 53 бода, одмах иза београдске ,,Црвене Звезде“, а чак девет бодова више од екипе ,,Спартака“ из Суботице. Самим тим, избориле су се за бараж утакмице, за улазак у Елитни ранг такмичења. Кадетска екипа и даље је првопласирана у својој лиги и очекујемо да осми пут узастопно, буду прваци”, рекао је Аксентијевић.

Првотимка ,,Мачве” Анђела Бешић каже да су поносне јер су показале да женски фудбал може бити још један препознатљив знак Шапца.

,,Освојити Kуп ФСС је неописив осећај. Трудиле смо се и дале све од себе да победимо. Доказале смо да женски фудбал може да успе и буде будућност Шапца”, навела је Бешићева.

Пријему су присуствовали  и Миле Исаковић саветник градоначелника за спорт и спортску инфраструктуру и Марко Пановић члан Градског већа за спорт.