Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА : ПРИОРИТЕТ ГРАДА ШАПЦА ЈЕ ЧИСТ ВАЗДУХ ЗА СВЕ СУГРАЂАНЕ

14. фебруар 2021.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић синоћ је приликом гостовања у емисији ,,Актуелно“ на РТВ ,,АС“ истакао да је један од приоритета Града Шапца чист ваздух за све суграђане.

,,Ми смо то показали од првог дана доласка на власт, када смо заједно са коалиционим партнером поставили мобилну мерну станицу на трг која мери квалитет ваздуха. Од 1. јануара ове године снизили смо цену прикључка на гас за 30%. Као градоначелник разговарао сам са привредницима нашег града и сигуран сам да ћемо континуирано решавати проблеме дугогодишње загађености. Са власником Еликсира договорио сам да ће све што је преузео као обавезу бити испуњено. Имаћемо једно модерно постројење са емитовањем гасова који ће бити чак неколико пута испод горњих граница које су предвиђене стандардима Европске уније! Озбиљан и одговоран однос власника фирме према екологији у нашем граду биће остварен реализацијом овог пројекта који ће коштати око 1,5 милиона евра“, рекао је Пајић и додао да је после више од месец дана борбе одјављена епидемија  вируса корона у Геронтолошком центру.

,,Од првог дана кад се вирус корона појавио у Геронтолошком центру, Штаб за ванредне ситуације Града Шапца заседао је сваки дан и доносио одлуке да Геронтолошки центар ради на најбољи начин у тим условима. Град Шабац је урадио све што је било неопходно у том моменту да помогне запосленима и корисницима Геронтолошког центра. Делегирали смо 23 здравствена радника која су повучена из здравственог система Града да раде по сменама у Геронтолошком центру како би били на услузи корисницима. Заостали дуг Апотекарске установе од 160 милиона из претходног периода дошао је на наплату, па смо због тога морали да усвојимо ребаланс буџета. Преговорима са повериоцима уштедели смо чак око 40 милиона динара отписивањем приспелих камата. Претходна власт најавила је да ће градски превоз превозника ,,Дуга” из Петловаче коштати буџет Града Шапца 0 динара. На већ плаћених 19 милиона, Град је предвидео нова 4,5 милиона за обављени превоз у другој половини 2020. Брине ме да ли ће се још неки штетан уговор из претходног периода појавити“, истакао је градоначелник Шапца.

Новац од повраћаја пореза на имовину физичких лица и даље ће се користити за најважније пројекте.

,,Позивам што већи број суграђана да се укључе у одлучивање шта су приоритети у њиховим градским и сеоским срединама, а савети месних заједница ће те пројекте делегирати за реализацију. Потпуно законито ће сваки динар из буџета Града бити трошен у наредном периоду“, казао је Пајић.