Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА: ,,ХЕМОФАРМ“ НЕОДВОЈИВИ ДЕО ГРАДА

27. мај 2021.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић састао се данас са генералним директором ,,Хемофарма” Роналдом Зелигером, директором шабачког ,,Хемофарма” Гораном Новаковићем и директором корпоративних послова и комуникација Сандом Савић, са којима је разговарао о претходним активностима ове компаније у Шапцу, као другом по величини производном погону ,,Хемофарма” у Србији. Било је речи и о текућим питањима и плановима за наредну годину.

Градоначелник Александар Пајић је поручио да је ,,Хемофарм” изузетно важан не само за Шабац и Србију, већ и за бројне европске земље.

,,Поносни смо што у нашем граду послује део једног комплексног ланца као што је Хемофарм и што је искрено посвећен здрављу људи. Очигледно је да су много труда и рада уложили да досегну на тржиште Европске уније и да непрекидно прате најновије светске стандарде. Ова фабрика је постала партнер и неодвојиви део нашег града, а то несумњиво потврђује њених 45 година озбиљног пословања у Шапцу. У време највеће кризе изазване пандемијом ковида 19, потврдио је своју одговорност и показао солидарност према својим суграђанима, тако што је граду донирао два милиона динара”, рекао је градоначелник.

Он је додао да ће учинити све да подигну раст инвестиција у граду.

,,Радићемо на побољшању амбијента за домаће и стране инвеститоре. Учинићемо све да се страни инвеститори осећају као код куће. Пријатељима у ,,Хемофарму” желим много успеха и добру сарадњу са Градом Шапцем”, изјавио је градоначелник.

Генерални директор ,,Хемофарма” Роналд Зелигер нагласио је да сматра Шабац другом кућом, јер се ту налази њихов највећи погон.

,,Колико је ,,Хемофарм“ значајан за Шабац, толико је и Шабац значајан за ,,Хемофарм“. Заиста сам срећан што сам имао прилику да дођем у овај град. Овде ради доста вредних људи и сви они раде изврстан посао. Имајући у виду њихов вредан рад, имамо јединствену прилику да у Шапцу улажемо даље и да уведемо нове лекове које ћемо производити. Радујем се свакој прилици да се вратим у овај прелепи град, у који заиста вреди улагати, због нас, али и због свих осталих. Импресионирани смо енергијом коју је градоначелник показао представљајући нам своје планове за Шабац. Желим да поручим да ће увек имати нашу подршку у  својим настојањима”, рекао је Зелигер.

,,Хемофарм“ је основан давне 1976. године. Oд 2002. године фабрика је део регионалног фармацеутског гиганта са седиштем у Вршцу. Од 2006. године део је једне од највећих генеричких фармацеутских компанија у свету – немачке Штада групе. Њени производи досежу на тржиште 38 земаља света на три континента. У Шапцу тренутно има 560 запослених радника.