Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА АЛЕКСАНДАР ПАЈИЋ САСТАО СЕ СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ ВАЉЕВА

15. јануара 2021.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић угостио је данас градоначелника Ваљева Лазара Гојковића. Тема разговора била је сарадња ова два града у различитим областима.

,,После више од 20 година непостојања сарадње између највећих градова Мачванског и Колубарског округа, изузетно сам задовољан што је та сарадња обновљена. Разговарали смо о темама које су за грађане оба града од највећег значаја. То су, пре свега, долазак домаћих и страних инвеститора и отварање нових радних места на територији Града Шапца и Града Ваљева. Разговарали смо и о инфраструктурним пројектима који су у вези са националним инвестиционим Планом 20 25 који ће финансирати држава, такође, и о фазама у којима је Град Ваљево већ поодмакао у пројектној документацији за пројекат реконструкције болнице. Саслушали смо позитивна и негативна искуства око припремања тог пројекта како би наш пројекат реконструкције шабачке болнице ишао без проблема”, рекао је градоначелник Шапца и додао да ће Град Шабац радити на обнављању сарадње и са другим локалним самоуправама јер је дошло време да градови сарађују и гледају заједнички интерес својих грађана. Лазар Гојковић изразио је задовољство доласком у Шабац и истакао значај сарадње између Ваљева и Шапца.

,,Изузетно ми је драго што сам данас у Шапцу и што сам имао прилике да са градоначелником Шапца разговарам о унапређењу сарадње на свим нивоима, и да разменимо мишљења и искуства добре праксе. Оно што је јако важно је да Ваљево и Шабац у будућности блиско сарађују на свим заједничким пројектима који би се тицали јачања нашег региона. Имамо заједнички циљ, а то је развијање наша два града и добробит грађана који у њима живе”, рекао је Гојковић.