Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАЈИЋ СА САРАДНИЦИМА ОБИШАО РАДОВЕ НА ИЗГРАДЊИ ОТВОРЕНИХ ШАБАЧКИХ БАЗЕНА

31. март 2022.

Градоначелник Шапца, др Александар Пајић и председник Скупштине града, Немања Пајић, обишли су данас радове на изградњи комплекса отворених базена. Овом приликом градоначелник је истакао да је реч о три базена, једном олимпијском (димензије 50x20x2 метара), малом (димензије 25x15x1 метара) и дечјем (пречника 12 и дубине 0,4 метара). 

,,За само шеснаест месеци руковођења градом успели да уђемо у реализацију овог пројекта и испунимо вишедеценијски сан наших суграђана, на шта сам изузетно поносан. Када смо причали да ћемо да радимо отворене базене, нико нам није веровао, сви су мислили да је то само лажно предизборно обећање, а данас овде сведоче наша дела, да све оно што обећамо и испунимо”, изјавио је градоначелник Пајић. 

По речима градоначелника, поред ова три базена, у плану је изградња трибина са 850 седећих места, изградња простора за свлачионице и помоћну просторију, оставе за реквизите, изградња просторија за запослене, санитарне чворoве и тушеве, осветљење са унутрашњом и спољашњом расветом, што ће овај део града учинити прелепим. 

,,Ово ће бити локација на којој ће се током лета окупљати између 3.000 и 4.000 људи. Сви радови се финансирају из буџета града, без икаквог задуживања“, додао је Пајић.

У овај капитални објекат укупно ће бити инвестирано 330 милиона динара.

Радове изводи конзорцијум фирми које предводи шабачки СЕТ, а завршетак је планиран за месец јул.