Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАЈИЋ ПОСЕТИО БОГОСАВАЦ

28. јул 2021.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је обишао Богосавац у којем су завршени радови на асфалтирању дела Поцерске улице у дужини од 250 метара (стари пут за Маове) и наставка улице Првог маја према путу ка Липолисту у дужини од 110 метара. Градоначелник Пајић истакао је да су сви ови пројекти реализовани захваљујући подршци Републике Србије на челу са председником Вучићем.

,,Ових 110 метара становницима улице Првог маја скраћује пут ка Шапцу за 2,5 километра, а са друге стране их повезује са путем за Липолист. У априлу 2020. године Република Србија финансирала је 2,4 километара пута ка Липолисту. Оно што је јако значајно је да липолишки пут представља најближу асфалтну везу ка Шапцу становницима Липолиста, Петковице и Беле Реке. Кроз Богосавац је урађен и нов пут на деоници Шабац-Богосавац-Добрић-Цуљковић-Радовашница у дужини од 19,2 километра који је најавио и отворио председник Вучић. Путеви спајају људе, а показују и колико је Шабац спојен са својом државом. Делима се доказује подршка Шапцу од председника Вучића и министара у Влади РС”, истакао је градоначелник Пајић и додао да је у разговору са мештанима Богосавца саслушао њихове потребе које ће Град настојати да оствари у наредном периоду.

,,Обићи ћемо сва места на територији нашег града и трудити се да помогнемо мештанима свих села. Крупним корацима идемо напред. Шабац ће бити Град будућности”, казао је Пајић.

Др Милан Пантић, председник Месне заједнице Богосавац, захвалио се у име свих мештана села Градској управи града Шапца на челу са градоначелником и држави која је помогла у реализацији ова два путна правца.

,, Желео бих да се захвалим и за пут ка Липолисту и за велику капиталну инвестицију, пут од Шапца до Радовашнице. Богосавац више не личи на оно што је био пре две године. Пре две године нас није било лако ни саслушати, а камоли изаћи у сусрет. Више од ових пројеката нам значи то што сада у Градској управи у Шапцу имамо људе који разумеју наше потребе на терену и који су увек ту за реализацију истих”, истакао је др Пантић. Када је реч о плановима за наредни период, др Пантић каже да је у плану да ураде део ограде на школском дворишту, да изграде капелу и да ће ове године почети да издвајају средства за реализацију пројекта за вртић.

,,Очекујемо да се то реализује у наредном периоду јер цео правац Богосавац – Добрић – Цуљковић – Радовашница нема решено питање вртића”, додао је Пантић.