Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАЈИЋ ОБИШАО ЗАВРШНЕ РАДОВЕ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ КАСАРСКЕ УЛИЦЕ

1. децембар 2021.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је обишао завршне радове на реконструкцији Касарске улице у Шапцу. У овој улици урађен је нов асфалт са проширењем за паркинг у дужини од 715 метара, као и тротоар у дужини од 700 метара. Укупна вредност радова је 25,2 милиона динара и они су финансирани из буџета Града Шапца. Градоначелник Пајић рекао је да ће дуж улице биће посађено и 65 нових стабала дрвећа ликвидамбар које ће додатно оплеменити ову улицу и значајно утицати на побољшање квалитета живота људи који овде живе или свакодневно пролазе.

,,Асфалт у Касарској улици урађен је пре скоро четири деценије, и био је у изузетно лошем стању. Ударне рупе су крпљене, али су се после мањих падавина поново појављивале, тако да ни бициклисти, ни аутомобили нису могли безбедно да се крећу. Када смо дошли на власт, обећали смо да ћемо радити нове путеве, да ћемо улагати у путну инфраструктуру. Због тога смо Касарску улицу у потпуности пресвукли новим асфалтом. Недостатак простора за паркинг аутомобила, становницима ове улице стварао је доста невоља. Ми смо тај проблем решили и урадили паркинг где се аутомобили могу безбедно паркирати. Осим тога, новоурађени тротоар значајно ће пешацима олакшати кретање овом улицом”, казао је Пајић и додао да је дужност градске власти да створе боље услове за све суграђане.

,,Желимо да сви буду задовољни, да генерацијама које долазе обезбедимо квалитетне услове за живот. Од нашег града стварамо Град будућности”, рекао је Пајић.

Председник Савета МЗ Јевремова Младен Чолић захвалио се градоначелнику Шапца и градској управи и истакао да је Касарска улица једна је од битнијих саобраћајница у Шапцу.

,,Свако јутро људи овуда пролазе, иду на посао, воде своју децу у вртић и школу. Ова улица није била у добром стању ни за кретање аутомобила, ни бициклиста. Реконструисана улица представља јако лепу слику у нашем насељу. Настављамо са идејним решењима, са израдом нових пројеката све у интересу наших суграђана”, рекао је Младен Чолић.

Чедомир Благојевић, један од најстаријих чланова Савета МЗ Јевремова истакао је да је овај пројекат од изузетног значаја и да ће га и наредне генерације памтити.

,,Ово остаје иза нас, ово је нешто што смо урадили и за генерације које долазе. Настављамо са радовима и трудићемо се да помогнемо грађанима овог града и наше месне заједнице”, казао је Благојевић.

Слађана Вујковић из МЗ Јевремова истакла је да су мештани Касарске улице жељно ишчекивали асфалтирање улице, паркинг и тротоар.