Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАЈИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ НИСКОНАПОНСКЕ МРЕЖЕ У БЕЛОЈ РЕЦИ И ПЕТКОВИЦИ

7. децембра 2021.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је посетио Белу Реку и Петковицу где су у току радови на реконструкцији нисконапонске мреже. Вредност ове инвестиције је 10 милиона динара и финансирана је средствима Електродистрибуције.

,,Мештани Беле Реке и Петковице дуги низ година имали су проблеме у редовном снабдевању електричном енергијом. Сада смо овај дугогодишњи проблем решили. У Белој Реци завршени су радови на комплетној реконструкцији нисконапонске мреже у дужини од 700 метара. Промењени су дотрајали, дрвени стубови бетонским и измештене су мреже са њива на улицу. Вредност ове инвестиције је 2,5 милиона. Захваљујући труду мештана Беле Реке који су својом пожртвованошћу показали да заједно са својим градом могу да остваре добре резултате. Много тога смо урадили у Белој Реци, али сам сигуран да је ово тек почетак. Са људима из Савета месне заједнице наставићемо континуирано да радимо и у наредном периоду”, рекао је градоначелник Шапца и додао да ће захваљујући урађеном, мештани Беле Реке и Петковице добити квалитетније и безбедније напајање електричном енергијом.

,,У Петковици су у току радови на реконструкцији нисконапонске мреже у дужини од 2,5 км и замени дрвених стубова бетонским. Вредност ових радова је 7,5 милиона динара. Град Шабац је помогао је у добијању грађевинске дозволе и решавању имовинскo-правних питања. У разговору са мештанима Петковице чули смо да су вољом оних који су били на власти у Граду Шапцу увек заобилажени. У Петковици живи око 200 деце. Ово село има велики заиста потенцијал. Град Шабац заједно са Месном заједницом Петковица ће да унапреди услове у којима ће ови људи живети. Поносан сам што видим осмех на лицу ових људи, видим једно велико задовољство. Оно што је битно је да Град Шабац на овај начин показује да су му подједнако важни сви становници. Желимо подједнак развој села и града. Тежимо ка томе да људима који живе на селу омогућимо што квалитетније услове живота. Од Шапца правимо Град будућности”, истакао је градоначелник Пајић.

Председник Савета месне заједнице Бела Река Милан Пандуревић захвалио се градоначелнику и Градској управи града Шапца на доброј сарадњи.

,,Људи су до сада имали проблема са електричном енергијом, а сада је све решено. Бела Река је до сада прилично доста добила од града и сигуран сам да ћемо у будуће још више сарађивати и све проблеме решавати на добробит људи у селу да би се стандард живота приближио животу у граду. За неколико дана планирано је да урадимо расвету на игралишту, расвету код цркве, као и чишћење канала. Ова нова власт што обећа то и испуни”, рекао је Милан Пандуревић.

Директор Електродистрибуције Шабац истакао је да ће сада мештани Беле Реке и Петковице имати квалитетније и сигурније напајање електричном енергијом.

,,У Белој Реци смо скинули аелче уже које је било малог пресека и поставили смо самоносиви, кабловски сноп од 70 квадрата, тако да ће мештани имати квалитетно и сигурно снабдевање електричном енергијом. Такође смо све кућне прикључке прилагодили новој мрежи и оно што је јако битно за Електродистрибуцију, а то је да смо мрежу изместили из њива поред пута тако да ће нам то у наредном периоду доста олакшати одржавање. Овом приликом желим да се захвалим Граду Шапцу, савету месне заједнице без чије подршке овај пројекат данас не би могао да буде реализован”, рекао је Дејан Јовановић и додао да без обзира на временске прилике, Електродистрибуција Шабац интензивно ради на реконструкцији нисконапонске мреже у Петковици.

,,Мештани Петковице имали су честе несташице електричне енергије и проблема са напоном. Стара мрежа иде по неприступачном пределу што је отежавало одржавање, а с обзиром да је та мрежа била у јако лошем стању, данашњом реконструкцијом ту мрежу измештамо поред пута и стављамо нове бетонске стубове. Планирано је да радови буду завршени за 10 дана”, казао је Дејан Јовановић.

Председник Савета месне заједнице Петковица Владан Бајић казао је да за мештане Месне заједнице Петковица ова инвестиција доста значи.

,,Мештани ове улице су имали озбиљних проблема протеклих деценија са струјом. Нико није ни покушавао да реши наш проблем. Захваљујући Градској управи града Шапца, решили смо овај проблем. Још једном велико хвала”, рекао је Бајић.