Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАЈИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ КРОВА У ОШ ,,НАТА ЈЕЛИЧИЋ“ У ДРЕНОВЦУ

30. јул 2021.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је обишао Основну школу ,,Ната Јеличић” у Дреновцу где су у току санација кровног покривача и лимарски радови. Град Шабац је у 2021. години за прву фазу реконструкције школе у Дреновцу издвојио 2,2 милиона динара. Градоначелник Пајић истакао је да улагање у образовни систем представља залог за будућност читавог народа.

,,Живимо у свету у ком је знање неопходан предуслов напретка. Само образовани људи који поседују знање, могу допринети просперитету своје заједнице. Због тога смо данас обишли Основну школу ,,Ната Јеличић“ у Дреновцу, где током распуста трају радови на санацији крова и лимарије. Кров на школи био је стар и прокишњавао је. Зграда ове школе саграђена је 1944. године и наставу у њој похађа 107 ученика у свих осам разреда. Планирано је да се у наредном периоду обави и друга фаза реконструкције, која ће обухватити нову изолацију, фасаду, али и унутрашње радове. Најважније је да испунимо све услове како би деца ишла у школу са осмехом на лицу, и да се у школским клупама баве само стицањем знања”, истакао је Пајић и додао да Град Шабац издваја око 10% свог буџета за основно и средње образовање.

Зоран Старчевић, директор Основне школе ,,Ната Јеличић”, рекао је да је ово озбиљна инвестиција где је Град Шабац препознао да ученици на сеоском подручју треба да имају потпуно исте услове за рад и учење у школи, као и ученици у граду.

,,Ово је битна инвестиција за нашу школу и ја се као директор изузетно срећан што је Град препознао наше потребе. Нама је приоритет да сви ученици имају исте услове за школовање, без обзира да ли су на селу или у граду“, казао је Старчевић и додао да ове године у први разред у Основну школу у Дреновцу креће девет ђака.